Ruha méretvétel

Mi történik a méretvételen?

Az első találkozásom Veled a méretvételkor történik. Ilyenkor beszélünk meg minden fontos dolgot.
Ha van konkrét elképzelésed, fotód, saját készítésű rajzod, hozdd el!
Ha nincsen semmi ötleted, akkor sem kell kétségbe esned, mert szívesen segítek Neked.
Ha rám bízod magad, akkor beszélgetésünk alatt megpróbálom megállapítani, hogy milyen típusú ruha állhat Neked a legjobban, ami kiemeli az adottságaidat, és illik az egyéniségedhez.

A méretvételkor én lerajzolom, amit elképzeltél.

Amikor elkészülünk együtt a tervezéssel, és minden apró részletet is lefixálunk, akkor kikalkulálom Neked a pontos eladási árat. Ha ez megfelel, akkor ezt írásban is rögzítjük, és ettől az ártól már nem térünk el, kivéve, ha Te valamilyen + kiegészítőt (fátyol, fejdísz, + anyag, stb)is szeretnél vásárolni később.

Méretvételkor elkérem a rögzített ár felét foglalóként (ugyebár ez azt jelenti, hogy ha te elállsz a szerződéstől, akkor ezt az összeget nem kapod vissza).
Ezt azért kérem el, mert nem szeretném, hogy meggondolatlanul, hirtelen “felindulásból” dönts a munkánk mellett, és később, amikor másik menyasszonyi ruhát látsz meg, és inkább azt választod, akkor tőlünk pedig a foglalót visszakéred. Ha nem vagy biztos magadban, akkor inkább a méretvétel előtt nézelődj más szalonokban, próbálgass, és csak akkor gyere hozzám, ha ezer százalékig biztos vagy abban, hogy varratni szeretnél, és pedig velünk.

Ez azért lényeges, mert a tervezés után hozzálátunk a ruha szabásmintájának az elkészíttetésének, anyag, csipke, gyöngy stb. vásárlásának, tehát egy csomó költség felmerül, és egy csomó munkaidőt ledolgozunk a menyasszonyi ruháddal, amikor Te még azt hiszed, hogy mi még neki sem láttunk.

ruha méretvétel

A méretvételre kell hozni tehát:

egy cipőt
melltartót (ha lehet, akkor ebben gyere)
fotóidat, rajzaidat, ha vannak
a kalkulált összeg felét foglalónak

A cipő és a melltartó nem kell, hogy az igazi esküvői legyen a méretvételen; elég, ha csak ahhoz hasonlók.
A próbára viszont már teljes harcidíszben kell jönni, mert akkor már nagyon fontos minden apró kis részlet is.

 

Nagyon fontos a megfelelő melltartó

A menyasszonyi ruha alá olyan melltartót vásárolj, ahol az alábbi fő szempontok érvényesülnek:
– nagyon jól tartson (nagy melleknél különös fontos, hogy a mellek a ruha alatt ne lógjanak, és ne lifegjenek jobbra-balra)
– ne legyen extrán csipkés, domború mintás, csattos, köves, csilivilis, mert ezek a menyasszonyi ruha finom anyagán átlátszanak, vagy kidudorodnak
– az anyaga legyen nagyon jó minőségű, ne bökjön, szúrjon, csípjen sehol.

Nem az a lényeg, hogy milyen szexi a melltartó, hanem az, hogy szépen emelje a melleket a ruha fazonához.

Bugyi:
– ha az alakoddal minden rendben van, akkor a ruha színéhez illő bugyit vegyél, amin semmiféle kidudorodós díszítés nincs.
– ha van súlyfelesleged, akkor olyan “fűzősbugyit” vegyél, ami jól leszorítja a hasat, és a popsit. Hidd el, ez csodákra képes! (A nászéjszaka előtt azért titokban szabadulj meg tőle… )

 

Milyen cipőt válassz?

Az a lényeg, hogy kényelmes legyen! Hiszen az igaz, hogy lehet, hogy csak egyszer veszed fel az életedben, de akkor viszont egész nap ezt kell viselned!
Ebben kell vonulnod, vendégeket fogadnod, és táncolnod is.
Amikor esküvői cipőt vásárolsz, próbálj meg olyat vásárolni, amit ha az üzletben felveszel, rásimul a lábadra. Ne nyomja össze a lábujjaidat, ne törje a sarkad, és a magassága miatt ne égjen a talpad. Tartsd magadon, lépkedj benne, és csak eztután dönts.
(Volt már olyan menyasszonyunk, akinek annyira fájt a lába a cipőben, hogy még a ruhapróbát sem bírta ki benne, és az első 5 perc után levette. Képzelheted, milyen volt akkor az esküvő egész napja!)

Ha nem hófehér a ruhád, akkor kérjél tőlem, anyagmintát a ruhádból, és azt vidd magaddal cipőt venni, hogy ne üssön el nagyon a cipő színe a ruha színétől.

 

menyasszonyi cipő

 

A méretvétel időpontját mindig e-mailben intézzük el

Ez azért jó nekem, mert minden e-mailt megtartok, és könnyen visszakereshetek, hogy mit “leveleztünk” meg, mit ígértem Neked, és Te mit kértél tőlem, stb.

Az árajánlatomban mindig küldök egy időpontot is, amire rögtön be is jegyezlek.
Erre azért van szükség, mert mi nem nagyüzemi gyártást végzünk, hanem megvan a maximálisan bevállalható menyasszonyaink száma.
Ha Neked küldök időpontot, az azt jelenti, hogy be tudunk vállalni, és esetleg az utánad jelentkezőt sajnos már nem.

Tehát nagyon fontos, hogy visszaírj nekem, hogy szeretnél-e bennünket megbízni a ruhád elkészítésével, és jó-e az ajánlott időpont, mert ha Te mégsem jössz el, akkor lehet, hogy valaki emiatt marad le a nálunk varrásról, mert a Te időpontod miatt esetleg neki már nem tudunk varrást biztosítani.