Tökéletes esküvő

A tökéletes esküvő mítosza

A tökéletes esküvő.. érthetően erről álmodoznak a menyasszonyok kislány koruk óta. Tökéletes pár és boldog eljövendő közös élet…

 

1) Vajon tudjuk-e, mi a tökéletesség?

Különbözőek vagyunk. Van, akit a színek, anyagok, stílus harmóniája, van akit a műszaki létesítmények, bezendezések fantasztikuma, van akit a történetek és van, akit a számoknyűgoznek le. Itt vannak például a tökéletes számok, amelyeknek osztóit ha összeadom, akkor magát a számot kapom meg. Tehát pl. 1x2x3=1+2+3=6, és a következő ilyen szám a 28. Férfiaknál a tökéletes kor nem 28-kor kezdődik, nőknél a gyermekáldásra is mondanak tökéletes, vagy ideális időszakot. Más képünk van a tökéletes apáról, szülőről. De partnerről is – szereptől függően is. Más a habitusunk, mást tartunk fontosnak a világban, más veszünk észre a történésekben, mást emelünk ki a részletekből. Így tevődik össze a tökéletesség bűvös mozaikja. Érdekességképpen a Magyar Katolikus lexikonban is megtalálható a tökéletesség szócikkely, és ő is kimondja, hogy több bféle úton érhető el.

Egyről beszélünk. Ennek örülök.

 

2) A tökéletes esküvő időpontja

A tökéletes esküvőt arra a napra szokták kitűzni, amikor mindenki ráér. Vicceltem. Ilyen nap természetesen nincs. Ti elhatározzátok, és a többiek kénytelenek lesznek hozzátok igazodni.

Hogy a döntést mi alapján hozzátok, abban lehetnek határozott elképzelések, lehetőségek és kompromisszumok: például:

  • ragaszkodtok egy neves dátumhoz (upsz, megint a számokkal jövök, mert gyakori a bűvös dátum, pl. 2020.02.20., vagy valamelyik fontos napotok valahanyadik évfordulója stb.)
  • ragaszkodtok az álom-esküvőhelyszínhez (nem először hívnak el olyan esküvőre, amely már csak csütörtökön szabad, hát akkorra szervezi a pár az esküvőt)
  • ragaszkodtok kiszemelt esküvői szolgáltatóhoz (például nagy hatással van rátok a  zenekar, ceremóniamester , és hozzá igazítjátok a nagy napot, hogy ő tutira ráérjen. Ez nem tömeges és nem is elvárt, de lássuk be, mérhetetlenül jól eső érzés, ha ilyen adódik. Ilyenkor egy szolgáltató még többet ad, még többet tesz bele a kitüntetett figyelemért, szeretetért cserébe.)

 

A tökéletes esküvő

 

3) A tökéletes esküvő menetrendje

Mivel különbözőek vagyunk, mindenkinek más temperamentumú, más részletgazdagságú programtervet kell összeállítani. Alapvetően gondolnunk kell a vendégekre, tömegpszichózisára is, tehát nem szabad telepakolni az esküvő napját ezer programmal, eseménnyel, mert óhatatlanul is kapkodás, zsibvásár-hangulat lesz úrrá, ami az esküvő kényelmes eleganciáját romba döntheti. ELegendő időt kell szánni a kapcsolódásokra, találkozásokra, a gratulációra, fotózkodásra, ajándékozásra, de a vacsora bősége utáni szusszanásra is. Viszont a túl tágra hagyott idő az üresjárat érzést indítja el az emberekben, ami könnyen a csoportos unatkozás, lődörgés lehangoló pillanataival lepheti meg a lelkes párt. Ebben a különös kötéltáncban egyensúlyoz az esküvőn a ceremóniamester, de már előtte is a tökéletes forgatókönyv összeállításában, benne a szükséges kellékellek, információkkal, tudnivalókkal.

 

4) A tökéletes esküvő mégsem utólag derül ki..

Megygőződésem, hogy nem minden párnak jár a tökéletes esküvő, nem mindenki jut(hat) el erre a vgékövetkeztetésre, hogy neki az volt. Azoknak a pároknak jár a tökéletes esküvő, akik ezt előre eldöntik magukban. Ők képesek felfogni előre, hogy ezer, sőt millió apró részletből áll össze az esküvő, és sok féle ember, milliónyi tényezővel színezett, olykor terhelt élete, sorsa, kapcsolata, aznapi kedve festi meg az összképet. Kiváló szolgáltatók önmagukhoz képest mindent megtesznek a közös siker érdekében, emellett vagy épp ennek ellenére apró változások, esetleg gikszerek mindenhol előfordulnak. Aki ezeken képes felülemelkedni, és közreműködni az instant megoldásban, az már előre belátja, hogy nem kell túlságosan belelovallni magunkat, és attól még nem dől össze sem a világ, sem az esküvő. Hiszen a leges-legfontosabb az, hogy ti minden porcikájával, ismert és még ismeretlen tulajdonságával szeretitek a másikat. Mi pedig ezt megünnepelni jöttünk össze.

Üdv: Huba

 

Érdekes lehet még : Álomszép esküvő

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük