esküvő szervező

Az esküvő szervező, amit tudnod érdemes róla!

 

Nemrég megkerestem Nórit a fapados esküvő blogtól. Ő tervezéssel, szervezéssel és tanácsadással foglalkozik költséghatékonyan. Több okból is érdekelt a téma. Sajnos nem volt túl fényes tapasztalatom az esküvő szervezőkkel kapcsolatban, de mivel Nóri blogját szoktam olvasni, ezért hozzá fordultam, méghozzá a következő kérdésekkel:

  • Miért kell esküvő szervező?
  • Barát vagy ellenség?
  • Tud spórolni neked?

Talán az utolsó kérdésre felcsúszik néhány szemöldök, de tapasztalatból mondom, igen is tud nektek spórolni! Olvasd tovább Nórit:

Esküvő szervező : Hozzátehet az esküvődhöz

 

Az esküvőszervezés komplex feladat, így nehéz meghatározni, mitől lesz egy esküvő szervező igazán jó. Az alábbiakban viszont olyan tényezőket találtok, ami segít abban, hogy tényleg a legmegfelelőbb esküvő szervezőre bízzátok a nagy napotokat.

  • A ti érdekeiteket nézi

Ez már a megismerkedésnél elkezdődik. Minden menyasszonynak van egy elnagyolt (sőt sokaknak elég határozott) elképzelése arról, hogy mit szeretne. Az elmondásod alapján pontosan be fogja tudni határolni azokat a szolgáltatókat, kiegészítőket stb., amit szeretnél. Nincsenek felesleges dolgok, nincs rábeszélés vagy meggyőzés. Ha megkéred arra, hogy valami ne legyen az esküvőn, akkor nem lesz. Nem egyszer találkoztam olyannal, hogy az ajánlatban szereplő részeket a menyasszony csökkenteni szerette volna, azonban egy ugyanolyan ajánlatot kapott vissza. A szervező feladata pont az, hogy a menyasszony kérését követve, az ilyen ajánlatokat visszautasítsa és ne meggyőzze a menyasszonyt, hogy jó lesz az eredeti is. Ez igaz minden apró részletre, legyen akár szó egy szalvétagyűrűről vagy akár egy teljes szolgáltatás megrendeléséről.

  • Költségtudatos

Ez az, ami talán senkinek nem jut eszébe az esküvő szervezőkről. Pedig egy kreatív esküvő szervező tud igazán csak költséghatékony lenni. Aki tisztába van a piaci árakkal, az alternatívákkal, a kincslelő helyekkel. Ha egyedül indul el az ember beszerezni mindent, sokszor elvész a részletekben, nem látja át a lehetőségek teljes tárházát. Az esküvő szervező tapasztalatait átadva tud segíteni a kiválasztásban. Őszintén el tudja mondani a különböző kiegészítők, kellékek, szolgáltatások előnyét és hátrányát, így biztosak lehettek benne, hogy a büdzsé kezelése jó kezekben lesz.

  • Felelősségteljes

Az esküvő szervező minden esküvőre egy picit úgy tekint, mint a sajátjára. Az esküvői készülődés alatt és a nagy napon is a lehető legsimább forgatókönyvet szeretné megvalósítani, hogy mind a pár, mind pedig a vendégek kizárólag egy csodálatos emlék maradjon. A pár számára az olyan folyamatok, mint a vendégek szállás elfoglalása vagy a szolgáltatókkal történő kapcsolattartás, szinte észrevétlenül zajlik. Az esküvő szervező pontosan tudja a lehetséges buktatókat, bakikat, viszont tapasztalatából adódóan azt is tudja, hogyan kell ezeket kezelni. Így tehát teljes felelősséget vállal a Nagy Napotokért.

esküvő szervező - tópart

 

Felmerülhet a kérdés, hogyan lehet felismerni, hogy a Nektek legmegfelelőbb szolgáltatóval van -e dolgotok? Erre viszonylag egyszerűen megkapjátok a választ. Általában az esküvő szervezőkkel az első találkozás ingyenes (kivételről természetesen itt is hallottam már). Ez egy olyan alkalom, amikor kötetlenül tudtok beszélgetni. Igen, nagyon nehéz egy idegennek megnyílni életetek legfontosabb napjáról, főleg ha esetleg fennállnak olyan családi problémák, amikről az ember egyébként sem szívesen beszél. De, ha az első pillanattól kezdve egy hullámhosszon vagytok (“működik a kémia”), akkor nincs mitől tartanotok.

Tévhitnek tartom, hogy a legtapasztaltabb, legnépszerűbb, legjobb marketinggel rendelkező esküvő szervezők a legjobbak (ezzel most biztosan nem leszek népszerű a régóta a szakmában lévők körében). Ezt maximum az árában fogjátok csak igazán érzékelni. A kevesebb ideje a piacon lévő közül is rengeteg a lelkes, tehetséges esküvő szervezőt lehet találni, aki ugyanúgy szívvel-lélekkel valóra váltja az álmaitokat.

 

Érdekes lehet még:  Az esküvő menete

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük