esküvői fotós

Az esküvői fotós mi mindent láthat az esküvőn?

 

Mit fényképez egy esküvői fotós a templom leghátsó zugából, amikor ifjú párként az oltár előtt álltok? Miért van nála esernyő, amikor hála az égnek, ragyogóan szép az időjárás a menyegzőtök napján? Valószínű, hogy olyan képet készít az esküvődről, amely egy megismételhetetlen pillanatot ragad meg az örökkévalóság számára. A fény és az árnyék játékában tündöklő, vagy a különleges látószögből felvett képkockák mind-mind azért készülnek, hogy Te és a párod, a násznép és mindenki, aki meglátja az elkészült képeket, azt mondja: “Tökéletesen szép volt az esküvőd!”

 

esküvői fotózás

A profi esküvői fotós kincset ér

 

Az esküvői fotós feladata megtisztelő és egyben nagy kihívást jelentő feladat. Ő az, aki kívülállóként, mégis testközelből tudja közvetíteni a nagy nap eseményeit. Tulajdonképpen megbízol egy idegent, hogy életed egyik legfontosabb napján ott legyen a sarkadban: elkapja a gyűrűváltás, a közös gyertyagyújtás vagy az első házastársi csók pillanatait. Mégis megéri profit választani, mert:

 1. a profi esküvői fotós alaposan ismeri a fényképezőgépét, annak napszakhoz, helyhez és körülményekhez való beállítási lehetőségeit, amelyekkel a legoptimálisabb képeket tudja készíteni. Ez egy ’van egy tökjó gépem’ unokatestvérre nem biztos, hogy igaz.
 2. mivel a fotográfus nem ismerős vagy családtag, őt nem kényszeríti az együtt ünneplés vágya – nem akadályozza, hanem tiszteletben tartja a családi élményt: céltudatosan akkor kattint, amikor szükséges.
 3. egy esküvői fotós megérti, ha bizonyos, pl.: modern, hagyományos, művészi, vagy képriport stílusú összeállítást szeretnétek az esküvőtökről. Egy laikus számára nehéz lehet azonosulni egy egységes stílussal.
 4. a profi fotós képes a násznépet is irányítani, hogy ki-hova álljon, míg egy családtag vagy ismerős – rutin híján – nehézkesen tudja megszervezni a legjobb beállításokat.
 5. a professzionális fényképész kellő tapasztalattal rendelkezik a különböző tipikus technikai problémák legyőzésére. Nem kell attól tartani, hogy végül nem készül egyetlen elfogadható kép sem a vissza nem térő napról, mert az ismerős vagy családtag ’tökjó gépe’ lemerült, vagy valamilyen beállítási probléma miatt minden képen egy sárga csík vonul végig.
 6. az elkészült fényképeket tovább tökéletesíti: nem ismeretlen számára a fényképszerkesztő programok használata. Igenis nagy a különbség a retusálatlan és az utógondozott képek között.

esküvői fotózás

Az esküvői fotós látásmódja: “mindent is!”

 

Szeretnél olyan képeket, amelyek különlegesek és egyediek? Az esküvőtökön készült minden kép ilyen lehet: a menyasszony boldog mosolya, a vőlegény vagánysága, a szülők könnyekkel teli meghatottsága a fotókon újra felébreszti az akkori érzéseket. A meghívott vendégekről készült portrék, a kisgyerekek cuki, habos-babos ruhában lejtett táncáról készített felvételek az esküvőd egy általad nem látott oldalát mutatják meg. Egy profi esküvői fotós:

 1. előrelátó: bejárja a helyszíneket és felméri a terepet, hogy megtudja: hol és milyen beállításokat érdemes használnia. Ennek megfelelően felkészül, és nem ad hoc ugrál egyik helyről a másikra.
 2. vigyáz a tökéletes megjelenésre: ő veszi észre, ha nem egyformán áll a két mandzsetta gomb, rúzsfolt maradt a menyasszony fogain, vagy nem tökéletesen fodrozódik a menyasszonyi fátyol. Odafigyeléséért mindig hálás leszel, hiszen minden szereplő úgy érezheti, hogy a legjobb formájában kerül lencsevégre.
 3. megtalálja a legjobb fotó témákat: észrevesz egy kis padot a parkban, a templomajtó fafaragásán keresztül lefényképezi a bevonulásra várakozó menyasszonyt és kísérőjét, észrevétlenül lefotózza azt a tekintetet, amikor a vőlegény először látja meg mátkáját. Ugye ezeket szeretnéd megőrizni?
 4. profi módon játszik a színekkel: a fekete-fehér és színes kompozíciók segítségével az adott évszak és a nap során érzett hangulatok köszönnek vissza a képeken.
 5. gondol a részletekre is: így készülhet külön fotó az eljegyzési gyűrűkről, a menyasszony levetett cipőjéről és az asztali dekorációról, amit fénykép nélkül talán el is felejtenél.

Amikor véget ér a nagy nap, előbb-utóbb leszeditek az asztalra tett díszeket, a virágok elhervadnak, a gyönyörű menyasszonyi torta elfogy, és a vendégek is hazamennek.
Mi marad meg? – Az emlék, amely a szívedben, lelkedben él, amelyet szeretnél örökre megőrizni. Elteszel egy-egy monogramos szalvétát, és díszes dobozba teszed a vendégkönyvet is. A lakodalom tárgyi mementói mellett azonban a fényképek lesznek azok, amelyek igazán meg tudják őrizni a fontos pillanatokat, és segítenek visszaidézni a szép emlékeket életed legünnepibb napjáról.

Válassz profi esküvői fotóst, és az emlékeitek örökké igazi fényben ragyognak majd!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük