esküvői dekoráció

Esküvői dekoráció ötletek praktikusan

Az esküvői dekoráció az esküvő egyik igen látványos eleme,  amely a helyszínre érkezéskor meghatározza  stílusr és a hangulatot. Ahogyan minden másban is, a lehetőségeitek szinte végtelenek, hogyan varázsoljátok el a násznépet a látvánnyal.
Éljetek a helyszín adta lehetőségekkel.

Az esküvői dekoráció akkor lesz igazán látványos, ha összehangoljátok a helyszín adta színekkel illetve lehetőségekkel. A falak a bútorok színvilágához illő dekorral nem foghattok mellé. Az esküvői dekor stílusa is illeszkedjen a kiválasztott helyszín sajátosságaihoz. Az esküvőszervező segít megtalálni a leginkább hozzátok illőt. Ha a helyszínen dominánsan fával borított felületek uralkodnak, akkor bátran tervezhettek rusztikus vagy örökké divatos vintage stílusú díszítést. A vintage pasztell színei könnyedséget és finom megjelenést kölcsönöznek a helynek. Ha nagyon elegáns megjelenés a cél, akkor érdemes a kastélyok, villák között illetve elegáns éttermek között keresgélni.

dekorációs faldísz

esküvői dekoráció gyál

A terítés módja is befolyásolja az esküvői dekorációt

Az esküvői dekoráció kivitelezésére a vacsora felszolgálásának módja is hatással van. Tányérszervízes felszolgálás esetén nem fér el az asztalon terjedelmes díszítés, és ha túlzásokba estek, akkor zsúfolt hatást fog kelteni. Fontos előre tisztázni mekkora tálak fognak az asztalra kerülni és mekkora hely marad a virágoknak és más díszítő elemeknek. Körasztal esetén könnyebb dolgotok van, de táblaasztalok esetében szerény asztaldekorációt érdemes tervezni a helyhiány miatt.
A fő asztal díszítése mindig hangsúlyosabb a többinél, főleg ha többen ültök ott, mint négy fő. A menyasszony és a vőlegény, vagyis a vacsora kezdetén már az új férj és feleség méltó kiemelést kell, hogy kapjon. A dekor mérete legyen arányos az asztallal, az asztalnál helyet foglalók számával és a többi dekorációs elemmel. Szép gesztus, ha az esküvői szolgáltatók asztalára is kerül díszítés és a feladatuk elvégzéséhez minden bizonnyal több ösztönzést kapnak, ha név szerinti ültetőkártya elhelyezésével is megtisztelitek őket.

Figyeljetek az üdítős palackokra

Az ételekért és az italokért valamint a süteményekért felelős szolgáltatóval, ez többnyire a helyszínhez tartozó konyha személyzete, előre egyeztessétek mi fog kikerülni az asztalra a terítékeken felül. A csodás esküvői dekoráció látványát tönkreteheti, ha csupa jó szándékból a vendégek számára előre kikészítik a mindenféle színben pompázó nagyméretű műanyag palackokat. Sajnos a süteményes tálak sem szoktak hozzáadni a látványhoz. Kérjük meg a szolgáltatót, hogy mindezek a vendégek helyet foglalása után kerüljenek ki az asztalokra.
A polgári szertartás helyszínének dekorációjáról ne feledkezzetek meg. Érdemes a lagzi helyszínével megegyező székhuzatokkal és masnikkal készülni az ifjú pár és a tanúk székei esetében. Így teljes összhang lehet az egyes helyszínek között. Ha a ceremónia a lagzi helyszínén lesz, akkor erre nyilván nem kell külön figyelni. Meghitt hangulatot teremthettek az asztalokon elhelyezett mécsesekkel és gyertyákkal. Ezzel kapcsolatosan előre érdeklődjetek engedélyezik-e. Sajnos tűzbiztonsági okokból illetve a füstjelzők miatt, nem mindenhol van erre lehetőség. Ha kaptok rá engedélyt a vacsora után finom hangulatfényt teremthettek az apró lángocskákkal.

profi esküvői dekoráció dekorciós virágok Ültetőtábla

Esküvői dekoráció fontos elem,ezért mindenképp készüljenek képek!

A vendégek érkezése előtt érdemes megkérni a fotóst, hogy készítsen néhány képet a csodás dekorációtokról, hogy megmaradhasson emlékül teljes pompájában. (A cikkben szeplő képek: fotobese)  Fontos hogy a helyszín kiválasztása után kezdjétek el tervezni a díszítést, hiszen ez az esküvő egyik nagyon fontos eleme. Meghatározza a lagzi hangulatát már a vendégek érkezésekor. Ha időben elkezditek a tervezést, akkor nem lesz elkapkodva és nem kell mindenféle fél megoldással megalkudni az idő hiánya miatt és az esküvői meghívótokat is ebben a stílusban készíttethetitek el. A helyszínen bizonyára örömmel segítenek titeket a már eddigi rendezvényekről készült fotókkal, hogy inspirálódjatok és megszülethessen a ti álomdekorációtok. Minden bizonnyal tudnak ajánlani számotokra már kész textíliákat vagy más dekorációs elemeket is.

 

Témához kapcsolódik ha épp vintage esküvőt szertnél.. de mi a vintage esküvő?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük