esküvői divat

Esküvői divat – trendek és tervezők

Esküvői divat nem a kenyerem, mégis szentelek egy rövid szösszenetet a blogon ennek is. Fura lehet. de elég sok menyasszonyi ruha trendet láttam pasiként. Nekem természetesen mindegy, miben mennek férjhez a csajok, mégis érdekes jelenséget látok, még mindig külföldön 10 éve lefutott modellek uralkodnak az esküvői divatban.

Az esküvői ruhák tervezői az elmúlt néhány évben színes megjelenést adtak az új kollekcióknak, így nem csodálhattuk meg újra az árnyalatokat. 2018 tavaszán több tervező váratlanul felvette a fekete ruhadarabokat, és elkezdték bátran alkalmazni és helyettesíteni vele a korábban látott romantikus pasztell árnyalatokat. Ebben a szezonban azonban ismét könnyűek és szelíd színek is uralkodtak: rózsaszín, arany, halványkék, sőt a lila is megjelent számos tervező palettáján. Persze nem követelem a menyasszonyoktól én sem a legmodernebb trendet, mert nem biztos, hogy illő.

Mered vagy sem. A tavalyi szezonzárómban már írtam, hogy rendkívül sokaknak a szülők finanszírozzák az esküvőt. Ezért modern esküvő helyett belekényszerülnek “a klasszikus vidéki lagziba”. (nálunk is több van és elég reménytelen a változás) Hagyományos lagzik tipikusan lagzis helyszíneken, a klasszikus forgatókönyvet követve zajlanak. Ezért inkább hülyén nézne ki itt egy kiugróan formabontó modell, mint egy modern esküvőn. A Vőfély nagyhangú kiabálásához pedig nem illik a Daalarana modellek finomsága sem. (érdemes megnézned a hazai képviselettel rendelkeznek)

Esküvői divat – kedvenc tervezőim:

 

Idan Cohan. Gyermekként rácsodálkozott a ruhák szépségére a család Denim márkájának gyárában, és álmodozott egy nemzetközi divatmárkáról. Miután a cég kreatív igazgatója lett, rájött, hogy szenvedélye a menyasszonyi ruhákban és az estélyi ruhában van. Idan a londoni rangos divatiskolában a Marangoni-ban dolgozott. A diploma megszerzése után visszatért Izraelbe, és 2011-ben megnyitotta saját stúdióját, amely gyorsan sikeres lett. Majd a 4 évvel később a stúdió egy 4000 négyzetméteres boltba költözött Tel Avivban. Az összes ruhát aprólékosan kézzel készít a márka műhelyében és a világ legrangosabb gyáraiban. Teljesíti ügyfelei álmait, és kielégíti az összes igényét és vágyát a ruhákkal kapcsolatban. A világ nagyvárosaiban jelen vannak a márka képviseletei.

 

Én évek óta követem a fiatal izraeli tervezőt Asaf Dadush-t. Az utóbbi 4 évben az összes kollekciójával sikerül megújulnia és különlegeset alkotnia. 2018-as esküvői divat trendet úgyis meghatározó szecessziós és romantikus csipke használatát tökéletesen ötvözi a modern mediterrán vonalakkal. Azért is kedvelem őt, mert teljesen más kollekciókat gyárt megrendelői részére, eltér a standard ruha fazonoktól. Nézd meg, különleges.

 

A görög származású Christos Costarellos összevonja stílusilag a Földközi-tenger könnyűségét a párizsi divat könnyed stílusával. Rengeteg új részlet figyelhető meg mindegyik modelljében. A kézzel vágott anyagok, lélegzetelállítóan megformált ruhák, amelyeknek célja, hogy a viselő könnyedén jelenhessen meg.

 

Donatelle Godart Párizsból.. A tervező tudja, hogy a menyasszonyok sajátos egyedi stílust szertnének. Godart következetesen a 70-es évek hangulatát sugározza. A szövetek mindig luxusszerűek, a márka elérhető árának ellenére a tökéletes vonalakat követi.

Insta oldal : https://www.instagram.com/donatellegodartparis/

Az ausztrál tervező, Suzanne Harward 1975 óta készíti a esküvői ruhákat Melbourne-ben. Minden menyasszonynak kínálni tud valamit. Aktualizálja a trendeket. Legújabb kollekciói tiszta vonalakat és neo-viktoriánus vibrációkat követnek, mint az elegáns kivágásokon láthatjuk.

fotó: Suzanne Harward

 

És végül egy ruhának látszó dolog, mégsem az! Nemcsak a ruhában lehetsz divatos! Egyéb esküvői kellékekben is például a torta is lehet extrém! Ehhez az embernagyságú 120 kilós esküvői tortához 25 kiló csokoládét használtak fel. Az arab menyasszonyi tortát Dubaiba rendelték, 5 drága gyémánttal volt díszítve. A Debby Wingham által tervezett torta összértéke 1 millió dollár.

Debbie_Wingham

 

Ha kedvedre volt a cikk akkor oszd meg! Hasznos lehet : esküvői ruha varrás

 

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük