esküvői emlékkönyv

Esküvői emlékkönyv ötletek

Esküvői emlékkönyv  vajon mi legyen benne? Ehhez adok néhány ötletet, ezek nélkül csak egy sima emlékkönyv lenne. Tegyük esküvőssé!

z esküvői emlékkönyv lapjain a rokonok és barátok jókívánságaikat és gondolataikat vagy akár rajzaikat is megörökíthetik, melyeket visszanézve felidézhetitek az esküvőtök napját. Ez a blog kimondottan azért íródik, mert sokan nem gondolnak erre az esküvő napján, pedig akár néhány év múltán tökéletes szórakozás lehet elővenni és felidézni az esküvő napját!

Esküvői emlékkönyv tanácsok

Több esküvőn láttam, ezért elmondhatom a legfontosabb tippet: semmi értelme, hogy egy asztalra lehelyezzünk egy könyvet, majd arra várjunk, hogy mindenki odafáradjon, és írjon bele.

Sajnos akkor a könyved üresen fog maradni. Mindenképp legyen egy vagy két kinevezett személy, aki felelős azért, hogy felhívja a figyelmet az emlékkönyvre! Neki kell ajánlania és körbevinnie, vagy megmutatnia a vendégeknek (például a Pistáék micsoda poént írtak bele 🙂 ). Fel kell hívni a figyelmet, hogy itt évtizedekre lehet üzenetet hagyni az ifjú párnak. Ez semmiképp se legyen a menyasszony vagy a vőlegény feladata, mert nektek erre egészen biztosan nem lesz sem időtök, sem energiátok! Szerintem ideális feladat ez a legjobb barátnőnek, vagy egy kijelölt koszorúslánynak. A ceremóniamester, vőfély, esetleg örömszülő szintén nem kaphat ilyen feladatot, hiszen nekik egyéb kötelezettségük vagy munkájuk van az esküvőn!

És nem csak az írás miatt érdemes erre a feladata kijelölnöd valakit. A könyv nagyon gyakran eltűnik akár órákra, vagy több időre. Nagyon könnyen étel-ital és egyéb megterhelés is érheti :). Ha van felelős, akkor egy tiszta, nem ottfelejtett és otthagyott esküvői vendégkönyv lesz a jutalmad!

Néhány tipp, mi szerepeljen az esküvő emlékkönyveben (előre nyomatva): 

 

Bevezető szöveg  például:

Kedves Vendégünk! A mai nappal hivatalosan is megkezdjük közös életünket.Mivel ez számunkra fontos esemény, segíts, hogy még maradandóbb legyen! Kérjük, írj nekünk pár sort, üzenetet, jó tanácsot e vendégkönyvbe.Köszönjük. Az ifjú pár aláírása.

  • Dátum, esemény, helyszín
  • Menyasszony és vőlegény neve
  • Meghívótok szövegezése
  • Aláírások (előre nyomtatott nevek alatt) férj, feleség majd a tanúk
  • Az esküvői helyszín neve
  • Esküvői menü
  • Köszönet, akik ezen a napon értünk dolgoztak:

anyakönyvvezető:

egyházi szertartást vezető:

ceremóniamester:

fotós:

videós:

zenekar, DJ:

virág, dekoráció:

esküvői torta:

fodrász:

sminkes:

 

 

Érdekes lehet még : Esküvői bevonuló zene

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük