esküvői fehérnemű

Esküvői fehérnemű 5 választási szempont

 

Az esküvő olyan nap az ember életében, amikor arra vágyik, hogy minden tökéletes legyen. Megtalálta a tökéletes társat, akivel összeköti az életét „holtomiglan-holtodiglan”, és arról álmodik, hogy a közös élet egy csodaszép ünneppel kezdődjön. Nincs is ennek semmi akadálya, csak alaposan fel kell készülni rá, figyelmünket minden apró részletre kiterjesztve.Ilyen apró – vagy annak tűnő – részlet az esküvői fehérnemű is. A fotózás, az esküvői szertartás, a hajnalig tartó fergeteges mulatság a lakodalomban, mind a hétköznapitól eltérő helyzetek, ahol az ifjú pár áll, ül, táncol a pillantások kereszttüzében. Ezek a pillantások ugyan nem érik a ruha alatti dolgokat, annak mégis szerepe van abban, hogy a nagy nap és éjszaka igazán feledhetetlenül sikerüljön.

Nézzük meg most a választás néhány szempontját, hogy a menyasszonyi fehérnemű láthatatlan része legyen a jól megtervezett egésznek!

 

Esküvői fehérnemű kell, de hogyan vállaszunk?

1. Mikor vegyük meg az esküvői fehérneműt?

Az bizonyára mindenkinek természetes, hogy nem célszerű a vásárlást az utolsó pillanatra hagyni. Érdemes azonban arra is gondolni, hogy a jó esküvői fehérnemű nem csak az alkalomhoz és az ízlésünkhöz igazodik, hanem a ruhánkhoz is. Más-más fazonú ruhák más-más stílust igényelnek; különösen igaz ez a melltartókra, fűzőkre, míderekre. A menyasszonyi ruha kivágása, fazonja, anyaga egyaránt fontos szempont, így a ruhaválasztás előzze meg a az alsónemű vásárlását, és ne feledjük, hogy együtt is fel kell próbálni őket!

 

2. Milyen szempontok szerint válasszunk?

Általánosan elmondható, hogy az esküvői fehérnemű legyen nőies, elegáns, ugyanakkor praktikus is. Egyéni ízlésünk, testalkatunk, és a választott ruhánk azonban különböző, így nekünk kell átgondolnunk, hogy szükségünk van-e némi alakformálásra, hol lehetnek pántok és hol nem, milyen anyag lehet alkalmas viselet a ruhánk alatt. Fontos szempont, hogy pontosan illeszkedjen, jól tartson, kényelmes legyen, és ne villanjon ki egyetlen mozdulatnál sem! Érdemes egyszer-kétszer viselni a nagy esemény előtt, hogy meggyőződhessünk arról, valóban jól választottunk-e, valóban kényelmes-e.

 

esküvői fehérnemű és fátyol

Esküvői fehérnemű

 

3. Két részletben?

Napjainkban reneszánszát éli a fűző, ami érzéki és egyben praktikus viselet is. Kissé teltebb hölgyek karcsúsíthatják vele az alakjukat, a vállakat szabadon hagyó esküvői ruha alatt pedig stabilabban tart, mint a vállpánt nélküli melltartók. Aki azonban szereti a kétrészes szetteket, bátran választhat külön melltartót és bugyit, de figyeljen arra, hogy megfelelő legyen a méret, és lehetőség szerint minél kevesebb varrás legyen az alsó ruházatodon, mert sokat ront az összképen, ha a szép menyasszonyi ruhán átsejlenek a melltartó és a bugyi által okozott gyűrődések, ráncok. Harisnyatartó és harisnya esetén is gondoljunk arra, hogy ahol szorít – akár combban, akár derékban –, ott látszani is fog!

4. Színes vagy fehér?

Meglehet, hogy az önkifejezésnek jó eszköze egy vagány színű fehérnemű, de ennek viselését mégsem javasolt az esküvőre időzíteni. Maradjunk a fehér vagy testszínű változatnál, mert, ha a színes fehérnemű bárhol át- vagy kilátszik, azzal nemcsak a vőlegénynek üzenünk a vágyainkról, hanem a násznépnek is, az pedig nem illik e jeles alkalomhoz (sem).

 

5. Nappal és éjjel

Nyilvánvaló, hogy az esküvőn és a nászéjszakán egészen más az események láncolata, hiszen utóbbinál már nincsenek zavaró tekintetek, hanem végre csak ketten, együtt lehetnek a párok. Ennek megfelelően ekkor már megtehetjük, hogy más-más fehérneművel készülünk rájuk. Az éjszakai öltözék lehet sokkal szexibb, és akár színes is, így férjet meglephetjük az ízléses és visszafogott esküvői fehérnemű után egy érzéki és vágykeltő szett viselésével. Már akinek jut ilyesmire ideje, hiszen az esküvők, ha nem is tartanak reggelig, az ifjú pár feladatai sokszor másnap délig-délutánig is elhúzódhatnak, hiszen amennyit készülünk rá, majdnem ugyanaddig tart az elpakolás, az utolsó simítások kivitelezése is, és mindezekhez a fiatalokra is szükség van.

Válasszunk tehát megtervezetten, átgondoltan, hogy a rendkívüli eseményt, melyre oly régóta készülünk, szabadon és örömben élhessük át!

 

Érdekes lehet még: Templomi esküvő

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük