esküvői frizura

Esküvői frizura tippek

Mivel rengeteg esküvőn megfordulok és sokat foglalkozom a témával, ezért bármennyire is csajos dolog, mindenképp fontosnak tartom a menyasszonyi és esküvői frizura kérdését. Itt nem csilivili pinterest táblákat láttok majd, hanem valóságos dolgokat. Elég hangsúlyosnak érzem a frizura témát, hiszen jól látható éke az esküvőnek!

Az esküvői frizura választásának problémája szembe fog jönni esküvő előtt  

A nők életében nagyon fontos szerepet játszik az esküvő. Attól a pillanattól kezdve, hogy megkérik a kezüket, elkezdenek tervezni a „Nagy napra”.  Ruha, cipő, menyasszonyi haj, smink… Igazi hercegnőnek érezhetik magukat, hiszen minden róluk fog szólni. Itt jövök be én is a képbe fodrászként, mert tőlem is sokat várnak. Mégpedig azt, hogy elkészítsem a tökéletes menyasszonyi frizurát! Általában ismerem a menyasszonyt, és tudom, milyen a stílusa.  Ha még nem, akkor fontos közelebbről megismerkednünk, mert ez kell ahhoz, hogy olyan hajat készítsek, ami illik hozzá. Sok esetben konkrét elképzeléssel érkeznek a hölgyek, de sokszor nem jó a hajminőség az elképzeléshez, vagy épp nem a ruhához való a kiválasztott haj. Ilyenkor jön a kérdés, hogy te mit ajánlanál?

menyasszonyi frizura

 

Válaszd ki a megfelelő menyasszonyi és esküvői frizurát

 

Konty vagy hullámos? Mielőtt belemerülsz, a legfontosabb: milyen a ruha?

Ez azért fontos kérdés, mert ki kell egészíteniük egymást úgy, hogy egységes stílusú legyél. Ha a ruha egyszerű, akkor a érdemes ellensúlyozni drámai és különleges frizurák segítségével . Ha a ruhád extravagáns, például tele van csillogó kiegészítőkkel, akkor érdemesebb egy kontyot találnunk. Ha a ruhád hátulja nyitott, egy oldalsó lófarok vagy fonat lesz az ideális. Az utóbbi időben ritkán választanak kontyot, inkább a lágy hullámú frizurát keresik, amely keretezi a boldogságtól sugárzó angyali arcot. Ahhoz, hogy ezt tartósra tudjam elkészíteni, szoktam póthajat felvarrni, mert dúsabb, hosszabb, és jól bírja a reggelig tartó mulatozást.

Esküvői frizura vékony hosszú hajhoz
Esküvői frizura vékony hosszú hajhoz

A fátyol:  „Ezt mindenki megnézi” 

Te mit ajánlanál? Mindenki maga dönti el, hogy hosszú vagy rövid legyen. Szerintem mind csodaszép, és ez koronázza meg az alkalomhoz illő hajkölteményt. A fátyol általában a hivatalos ceremóniára való, az esti tánchoz megszabadulnak tőle, mert általában kényelmetlen. Nagyon divatossá vált, hogy a menyasszonyi frizurát valamilyen fonattal dobjuk fel. Ez romantikusabbá varázsolja és gyönyörű! 🙂 Én a teljesen feltűzött hajakat is szeretem, hiszen nagyon elegánsak. Ilyenkor élő virággal is tudunk díszíteni. Persze a fejdíszt az esküvői frizura és a menyasszonyi ruha stílusához választjuk.

Milyen lesz az idő? 

Ha az esküvőd bent lesz, valamint hűvösebb időben, ősszel vagy télen egész biztosan a leengedett haj lesz a megfelelő választás. De ha nyáron fogsz férjhez menni, melegben és párában mindenképpen feltűzött konty a javasolt! Például a leengedett haj 30 fokban nem biztos, hogy jó választás. Ha hőségre készül a menyasszony, jobb, ha szabadon marad a nyak, mert az izzadás is tönkreteszi az esküvői frizurát. Ami fontos még, hogy legyen „B” terv is, ha esetleg az időjárás nem kedvező!

Milyen a hajad hossza és a mennyisége? 

Nézegeted a menyasszonyi frizurákat a pinteresten és beleszeretsz valamelyikbe. (gyere látogass el a piterest oldalamra!) Nem biztos, hogy működik nálad is, hiszen ha túl vastag és hosszú a hajad, máshogyan fog viselkedni. Bizonyos esetekben pedig lehet kevés a hajad álmaid frizurájához, és ki kell azt egészítenünk esztétikai okokból. Miért kell? Arcod formája adott, az ehhez választott hajnak és textúrájának illeszkednie kell. Ne sajnáld az időt és a pénzt erre. Én mindig javaslom, hogy a kreatív fotósorozat másik napon legyen mint az esküvő, így kiváló alkalom ez a frizura és smink kipróbálására is!

Amiben jól érzed magad és természetes vagy!

Ha alapvetően egy teljesen extrém és kipróbálatlan hajat választasz, fennáll a veszélye, hogy nem fog tetszeni. Mivel az esküvői fotókat 10 év múlva is nézegeted majd, így biztosra kell menned! Ha kell, használjunk kiegészítőket. Hajtű, hajlánc, fátyol, hajfésű: mind kihangsúlyozza a kecses menyasszonyi megjelenést. Ezekkel a kiegészítőkkel is lehetsz különleges! Fontos az összhang. Legyen az konty, leomló hullámos vagy göndör, mindig legyen olyan, amivel a menyasszony tökéletesen érezheti magát, hiszen ilyenkor sugárzik igazán a boldogságtól

esküvői frizura műhajjal
műhaj pótlással

Menyasszonyként gondolj a koszorúslányokra is! 

A menyasszonyi frizurától eltérően ennek egyszerűbbnek kell lennie. A menyasszony végigtáncolja az éjszakát szinte változás nélkül, viszont a koszorúslány valószínűleg átöltözik vacsoránál. Ezért számukra egy egyszerűbb, de tartós frizura praktikusabb. Tartsd egységben a csapatot, hiszen egyforma esküvői frizurával és ruhával különlegessé teheted a kísérőid!

Az utolsó és legfontosabb dolog, hogy emlékezz, az esküvő a Te napod. Te döntöd el, mi hogyan legyen, boldognak és szépnek kell lenned. Ha ehhez hozzájárulunk egy széphajjal, a belsőd is megszépülhet, és így a leggyönyörűbb menyasszony leszel!

Sok boldogságot kívánok mindenkinek, aki esküvőre készül!

 

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük