esküvői ruha varrás

Esküvői ruha varrás, kell ez neked?

Az esküvői ruha varrás gondolatával miért vesződne bárki egyáltalán mikor ott a kölcsönző? 🙂 Egy remek hangulatú menyegzőt fotóztam nemrégiben. Feltűnt a rendkívül kedves ifjú menyasszony ruhája. Nem is a szépsége ami először megragadott, hanem hogy roppant kényelmesen mozgott benne. Később is figyeltem, és lehetett benne normálisan autóba szállni, ülni stb. Elárulta nekem, hogy az esküvői ruha varrására felkért valakit. Gyorsan le is bombáztam pár kérdéssel, úgy gondolom, mást is érdekelhet ez a téma. Az egyedi esküvői ruha varrás bonyolult és sok dolognak kell összeállnia, az elképzeléseknek a kinézetéről, a praktikumnak, és szerintem az ára sem mellékes. A cikkhez egy másik csodaszép szintén egyedileg készült menyasszonyi ruha képeit használom! Ennek a ruhának a különlegessége, hogy nincs abroncs és a ruha elülső dekoltázs részét ragasztással helyezik fel a menyasszonymonyra. A ragasztásnak köszönhetően a mély kivágás nem nyílik szét. A ruha finom vékony anyagból készült ezért remekül követi viselője alakját.

Menyasszonyi ruha varrás

 

Miért döntöttél az esküvői ruha varrás mellett?

Azért varrattam a ruhám, mert nem igazán találtam olyat sehol olyat, ami a „szerelem első látásra” érzéssel töltött volna el. Sok szépet láttam, de nem találtam meg életem álom ruháját. Ami mondjuk belefért volna az álom-ruha kategóriába, annak már a bérlése is annyiba került, amit mások kb. álom-fizetésnek emlegetnének. Szóval vittem képet, egy általam választott ruháról. Persze eléggé eltértünk az alapmodelltől. Azon még ilyen fodros felsőrészek is voltak, de mivel az első abroncsból is beljebb vettem, a fodros rész nem került rá, mert attól már túl nagy lett volna.

 

Annyival olcsóbb, hogy megéri az menyasszonyi ruha varrás?

Lényeg, hogy azért kerestem fel végül a varrónőt, mert ha jobb árban nem is varrja meg, mint egy olcsóbb bérlési költségű ruhát, még mindig ott van az előny, hogy egyedi lesz, és az én kívánságomnak megfelelően alakítja.

egyedi esküvői ruha varrás

esküvői ruha készítés

 

Praktikum a szépséggel és választékkal szemben? Vagy a stílusod miatt az egyedi tetszett?

Olyan a ruhám, amit én viselek először, nem pedig ki tudja hányadik alkalommal viselt darab. Aztán ez mellé még jön a többi pozitívum. Bár volt a felsőrészben merevítés, puha és jól tartott, egyáltalán nem fojtó érzés, kényelmesen lehetett benne mozogni, kaptam levegőt. A szoknya is könnyű, nem volt 25 réteg alsószoknya az abroncs felett, csak éppen annyi tüll, hogy szépen eltartsa a szatént. A végeredmény egyszerű, mégis szép és könnyű, kényelmes ruha lett. Nem olyan érzés, mintha egész nap ólomköpenyben kellene mászkálnom. És végül árban is jobban jöttem ki (úgy gondolom), mint ha olcsóbb ruhát béreltem volna, pedig közben felmerült egy-két plusz költség is.

 

Mennyi idő alatt lett kész? Hányszor voltál próbálni?

A ruha úgy 2 hónap alatt készült el (de a varrónőm emellett is dolgozik, és pont ebben az időszakban rengeteget túlórázott, szóval hamarabb is elkészülhetett volna). Próbán szerintem 5x-6x lehettem.
Nyilván az ár függ attól is, hogy milyen varrónőhöz és hol megy el az ember. De még akkor is megéri szerintem, ha valamivel drágább, mint a bérlés lenne, mert olyan biztosan nem volt még másnak, és az egyén alakjához igazítva készül, kényelmi szempontokat is figyelembe lehet venni.
Az már más kérdés, hogy mit fogok kezdeni vele. 🙂

egyedi menyasszonyi ruha

 

A menyecskeruháról mesélj egy kicsit! Nekem kimondottan tetszett ez a hagyományosabb stílus. Ez is egyedileg készült?

A menyecskeruhám is szintén varrattam. Nagyjából párhuzamosan a menyasszonyi ruha varrás közben. És azért ilyet választottam, szerintem az igazi menyecske ruha ilyen. Persze lehetett volna még egy kicsit hozzátenni, hogy hagyományosabb legyen, de nekem ez így megfelelt.
Ez is teljesen az én igényeimhez igazítva készült. Ebbe már merevítőt sem kértem, kényelmi szempontokból. 🙂

Napokban kiderült, hogy az egyik kedves ismerősöm is készít menyasszonyi ruhákat. Nekiszegeztem három rövid kérdést hátha segít annak, aki esküvői ruha varrás vagy készíttetésen gondolkodik.

Konkrét elképzeléssel keresnek meg általában, vagy mutatnod kell ruhát az érdeklődőknek?

Mindig konkrét elképzeléssel keresnek meg. Persze általában elfogadják a véleményemet, kis trükkök, hogy kényelmesebb legyen, vagy az anyagválasztásnál.

Milyen stílust ruhát varratnak veled a leggyakrabban? Gondolom, változik ez, is akár a divat. 

Ez változó, van aki nagyon extrém ruhát szeretne, van aki hagyományosat.

Mennyiszer keresnek fel téged a ruha elkészüléséig?

Általában 4 alkalommal, nálam ez a jellemző.

 

A cikkhez szorosan kapcsolódik a Menyasszonyi ruha méretvétel és próba, mire készülj? cikk is!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük