esküvői ruhaölcsönző

Esküvői ruhakölcsönző – Ildikó a ruhákról

Esküvői ruhakölcsönző vagy menyasszonyi ruha, esküvői ruhaszalon.. ezt a  témát kerülik a pasik. 🙂  Viszont mivel esküvőkkel foglalkozom és az olvasóim nagyrészt menyasszonyok ezért fontosnak érzem. Králl Ildivel beszélgetek, stúdióját (az Ildikó Stúdiót) 2003. novemberében indította -el, mert sehol nem talált magának megfelelő ruhát. Így egy ismerősével megtervezték, megvarrták az eljegyzési ruháját, ami tökéletes lett. Néhány okos tanácsot hallhatsz tőle mielőtt esküvői ruhaszalonba mennél!

Egy esküvői ruhakölcsönzőben mikor kell lefoglalni és felpróbálni?

Változó és többnyire a menyasszony igényeitől függ. Aki kollekciónkból választ menyasszonyi ruhát, általában 3-6 hónappal az esküvő előtt jelentkezik be hozzánk ruhapróbára. Ez elegendő idő a ruha alakítására, akár egy kis változtatásra is, például csipke, bordűr, pánt, kövezés. Viszont, aki egyedi ruhát szeretne, vele már akár egy évvel az időpontja előtt konzultálok. Ezen a megbeszélésen kiválasztjuk az anyagot, csipkét, díszítést. A próba és a végleges ruha kiválasztása a következő találkozáskor születik meg, ez független az “időtől”.

Milyen cipővel próbálja a ruhákat?

Cipőt legtöbbször az utolsó a próbán (esküvő előtt 1-2 héttel) véglegesítünk. Addig kiderül milyen cipőt sikerült betörnie az arának. Sajnos mindenféle fajta cipőt találnak a menyasszonyok a boltokban és kevésbé a kényelemre összpontosítanak.

Általában az 5 és 8 cm sarok méretet ajánlom elsősorban, mert ezek a magasságú cipők elviselhetők akár 10-12 órán keresztül is. Ezek a sarok magasságok adnak nekünk nőknek tartást. A balerina, vagy egy tornacipő nem igazán ajánlott, megterheli a derekat.  Viszont a pici sarok mindig ajánlott! Szokás a váltó cipő, de ez szigorúan akkora sarkú lehet, mint az eredeti cipő. Aki kisebbet választ, annak sajnos ehhez kell a ruha hosszát alakítani.

esküvői ruhaölcsönző Dabas

 

Javaslod, hogy viseljen -e sminket a menyasszonyjelölt?

Ez a rémálmunk.  Aki próbálgatni jön a szalonba, előre tudja mi vár rá. Egy ilyen próba akár 1-2 órás is lehet. Ilyenkor kerüljétek, sem alapozó, sem rúzs.

Kit hozzon el külső szemnek?

Ezt mindig a menyasszonyra szoktam bízni. Ő tudja, kiben bízik, kit szeretne beavatni a „ruhatitokba” és kivel szeretné megosztani ezt az élményt. Az első próba után azért kiderül kit is hozzon a következőre… Ezt mókásan meg szoktuk beszélni. Leginkább édesanyát ajánlok, ha kérdezik. Volt már vőlegényes ruhaválasztás is (babonákat félretéve), ezeket szeretem a legjobban. Itt megismerem a vőlegény vágyát is, jobban tudok segíteni a menyasszonynak.

Esküvői ruhakölcsönző

 

Mi a tökéletes ruha titka, mikor érzi meg, hogy megtalálta?

A tökéletes ruha? Amikor a menyasszony vagy anyukája elsírja magát, na az az igazán tökéletes ruha! Szakmai szemmel ez az alakhoz kötődik a leginkább, mivel minden alaknak, formánk megvan a tökéletessége. Első találkozáskor kell megismerem a menyasszonyt, ilyenkor az alakját már látom, így a legideálisabb ruhát ajánlom neki! (Mit üzen a menyasszonyi ruha a viselőjéről?)

esküvői ruhaölcsönző Ildikó szalon

 

Milyen kiegészítők elérhetők, mire van szükség a ruhaszolonba?

Kiegészítőt minden ruhához ajánlunk, de ezt a menyasszony dönti el, mit is szeretne. Én mindig ajánlom a fejdíszt, fátylat, nyakláncot és fülbevalót, kesztyűt, fehérneműt, harisnyakötőt.

Milyen szabású ruha kinek való? Mit javasolsz mire készüljenek esküvői ruhakölcsönzés előtt? 

Mivel mindenek más az alkata, ezért ez igen nehéz feladat számunkra. Próbálunk a homokóra, körte, alma, empire, báli ruhák közül mindig a legelőnyösebb ruhát kínálni. Szalonunkban lehetőség van fotózásra, így a menyasszony látja, hogy mi is az a stílus, ami az alkatához illik. Szakmailag segítünk, de igazából ő önt, nálunk mindig a vendégnek van igaza…

Mi a különbség a drága és az olcsó ruhák között, amikor avatatlanok szemében ugyanúgy néz ki?

Az árat igazából a ruha anyaga és készítője határozza meg. Így leginkább, az olcsó ruha az anyag mennyiségétől és minősétől függ. Minél kevesebb anyagot használunk fel annál olcsóbb a ruha… Ez nem csak az alap ruhára vonatkozik, hanem a csipkére, strasszra, bordűrre is.

Laikusnak fel sem tűnik, viszont ha megnézi, milyen és mennyi rétegből áll a ruhája egyből látja, hogy mennyit is ér az a ruha. Ezt sajnos a menyasszonyok többségében már ez esküvő után veszik észre, amikor a fényképeket nézegetik.

esküvői ruhaölcsönző Ildikó studió Dabas

Mi a minőségi ruha ismérve, mit ad a menyasszonyhoz?

Aki tudja, mit szeretne, az megvalósítja bármi áron.  Ez leginkább a menyasszony ízlését, álmát mutatja meg. Lehet, kislány kora óta ezt szeretné, de lehet, hogy más akar lenni, mint a többi, tucat menyasszony!

Úgy hallottam, hogy az nálad egyedileg készített menyasszonyi ruhákat nem kell megvásárolni, hanem kölcsönözhetőek lesznek ez igaz?

Igen, jól hallottad! 🙂  Esküvői ruhakölcsönző vagyunk, de a ruha meg is megvásárolható! Sőt amikor megtervezzük az egyedi ruhát, akkor még kérdéses a ruha sorsa. Így mikor jönnek az első próbára akkor kölcsönzési és eladási árat is mondok. Rajtuk múlik, mit is szeretnének. Volt már olyan, hogy kölcsönzésben maradtunk, de hétfőn, amikor vissza kellett volna hozni a ruhát, vissza se kaptam, hanem kifizették, mivel akkora sikere volt, hogy inkább megtartotta magának!

 

Ha kedvet kaptatok a ruhákhoz, olvass még róluk  keressétek fel az Ildikó stúdió fb oldalát

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük