esküvős filmek

Esküvős filmek – lazulj a nagy nap előtt!

Esküvős filmek témája szinte mindenkit érdekel, de leginkább a menyasszonyokat. Mielőtt azonban kimondják a boldogító igent, rengeteg tervezni és szervezni való feladatuk akad a Nagy Nappal kapcsolatban. Ez az időszak csak rólatok szól, ne görcsölj rá, talán ebben segítenek az esküvős filmek! Ráhangolódásnak lazulásnak kitűnőek, hiszen rengeteg stílus létezik a komolytól a romantikus komédiáig, ezért a választékból egész biztosan találsz majd a “hangulatodnak” megfelelőt! A szerelem, romantika vagy komédia szinte minden korosztályt érdekel, ezért összeszedtem néhányat ad hoc sorrendben!

(A cikkben szereplő képek a filmek eredeti poszterei vagy borítói, minden esetben a kiadók tulajdonát képezik)

Végállomás - esküvő

Végállomás: esküvő – Destination Wedding (2018)

Szereplők: Keanu Reeves, Winona Ryder

Frank és Lindsay, két kelletlen és kellemetlen vendég tesz eleget a meghívásnak és utazik el egy Isten háta mögötti távesküvőre. Találkozásukkor hamar felfedezik, hogy több közös vonásuk is van: mindketten utálják a menyasszonyt, a vőlegényt, az esküvőt, saját magukat és különösképpen egymást. Szóval nem egy hagyományos romkom. Mogorvaságuk azonnal elszigeteli őket a többi vendégtől, így kénytelenek egymás társaságát élvezni. A hétvége előrehaladtával, a szócsaták kereszttüzében az ellentétek lassan vonzani kezdik egymást, s fellobbannak az érzelmek.A Végállomás: esküvő a két színész negyedik közös filmje a Drakula, a Kamera által homályosan és a Pippa Lee négy élete után.

 

életem legkedvesebb esküvőja

Életem legkedvesebb esküvője – My Favorite Wedding (2017)

Szereplők: Maggie Lawson, Paul Greene, Christine Chatelain

Dr. Tess Harper a legjobb barátja esküvőjére készül. A menyasszony tanújaként azt tervezi, hogy a barátjával megy, remélve, hogy közben végre megkéri majd a kezét. A férfi azonban az utolsó percben lemondja a részvételt. Tess így egyedül indul útnak, és csalódottsága ellenére eltökélt, hogy a következő néhány napban jól fogja magát érezni. Chicagóban Tess találkozik a válóügyvéd Michaellel, akivel együtt kell dolgoznia, hogy az esküvő gördülékenyen menjen. Természetesen nem így lesz.

esküvős filmek - seprüs esküvő

 

Seprűs esküvő – Jumping the Broom (2011)

Szereplők: Angela Bassett, Paula Patton, Laz Alonso, Loretta Devine, Meagan Good

A gazdag családból való Sabrina Watson fiatal, gyönyörű, sikeres a munkájában, a szerelemben viszont annál szerencsétlenebb. Találkozik az átlagcsaládból származó Jason Taylorral. Teljesen más környezetből valók és valószínűleg még véletlenül sem találkoznának, ha a sors nem akarná így és ha Sabrina véletlenül nem ütné el a kocsijával a fiút. Első látásra egymásba szeretnek és Jason nem sokkal később meg is kéri a lány kezét. Az esküvő a lány családjának gyönyörű birtokán tartandó és úgy néz ki minden rendben. De egy valamit elfelejtettek a fiatalok: ez lesz az első alkalom, hogy találkozik a két család és mivel teljesen különbözőek ez az összejövetel talán a vártnál is rázósabb lesz.

négy esküvő és egy temetés

Négy esküvő és egy temetés  – Four Wedding and a Funeral (1994)

Szereplők: Hugh Grant, James Fleet, Simon Callow, John Hannah, Kristin Scott Thomas

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti.

elveszett esküvő

 

Eszeveszett esküvő – Le sens de la fête (2017)

Szereplők: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara

Az esküvős filmek közül kilóg egy picit. Ajánlom, de nem igazi vígjáték, nagyon fanyar a hangulata, pont ezért is tetszett!

Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a több száz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt.

esküvős filmek: vad esküvő

Vad esküvő – The  wilde wedding (2017)

Szereplők: Glenn Close, John Malkovich, Patrick Stewart, Minnie Driver, Grace Van Patten

Eve Wilde, az egykori mozicsillag ismét házasodni készül, ez pedig aggodalommal tölti el három felnőtt fiát, valamint első szerelmét, Laurence-t, aki egyben a három közül a kedvenc volt férje. A közeli családtagokon kívül a távoli rokonok és az egykori szerelmek is meghívást kapnak, hogy tanúi legyenek Eve és Harold egybekelésének. A nyári lakban eltöltött hosszú hétvége lehetőséget ad rá, hogy mind kicsit jobban megismerjék egymást… az összezártság miatt aztán hamarosan szikrázni kezd a levegő a szexuális feszültségtől, amely váratlan fordulatokhoz és egy igazán vad esküvőhöz vezet.

Rachel esküvője

Rachel esküvője – Rachel Getting Married  (2008)

Szereplők: Sebastian Stan, Roslyn Ruff, Anne Hathaway, Bill Irwin, Anna Deavere Smith

Rachel esküvőjére összegyűlik a Buchman család apraja-nagyja, a közeli és távoli rokonság, a régi barátok. Az alkalomra hazautazik Rachel húga, a szabad szájú Kym is, a család fekete báránya. Miközben a meghívott vendégek a gondtalan hétvégi ünneplésre készülnek, viharfelhők gyülekeznek az égen, a családtagok közötti régi viszályok, sérelmek és számos feledni vágyott tragédia kerül felszínre. A nagy eszem-iszom és a zenés mulatságok közepett Kym hisztérikus természete és csípős megjegyzései előre nem látott indulatokat gerjesztenek.

nászfrász

Nászfrász – License to Wed  (2008)

Szereplők: Robin Williams, Mandy Moore, John Krasinski, Eric Christian Olsen, Christine Taylor

Száguldozz Chicago belvárosában – bekötött szemmel. Viseld gondját két nyáladzó, bömbölő csecsemőnek – robotbabáknak. Mondj le a szexről! Igen, még arról is. Egy kis ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az “igen” kimondása előtt. A Robin Williams, Mandy Moore és John Krasinski főszereplésével készült bolondos romantikus vígjáték főhősei házasodni készülő fiatalok. A szerelmesek felkeresik a menyasszony gyerekkori lelkészét, akinek az a legfőbb célja az életben, hogy csökkentse a válások számát. És mi lehet jobb mód erre, mint még az esküvő előtt összeugrasztani a párokat? Iratkozzon be Frank tiszteletes jegyesoktatására! Keményebb, mint egy kiképzőtábor. De ezerszer viccesebb!

Koszorúslányok – Bridesmaids (2011)

Szereplők: Kristen Wiig, Terry Crews, Maya Rudolph, Tom Yi, Elaine Kao

Annie élete egy nagy káosz. Ám amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét eljegyezték, muszáj, hogy ő legyen Lillian koszorúslánya. Bár se pasija, se pénze, Annie átblöfföli magát a drága és bizarr rituálékon. Egy esélye van, hogy minden tökéletes legyen, és megmutassa Lilliannek és a többi koszorúslánynak, mire képes valaki azért, akit szeret.

Bazi nagy francia lagzi

 

Bazi nagy francia lagzik / Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu / Serial Bad Weddings (2014)

Szereplők: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau

Claude Verneuil és felesége, Marie katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb tragédiájára mindegyikük más-más vallású és etnikumú, szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A Verneiul szülők mindent megtesznek azért, hogy azt láttassák, elfogadják vejeiket, de nehezükre esik tagadni előítéleteiket: a családi összejövetelek így csupa kellemetlenséget tartogatnak számukra. A házaspár utolsó reménye a legfiatalabb lányukban van, és azt remélik, hogy Laure egy napon majd egy katolikus férfit visz haza bemutatni a családnak. Elkeseredésükben a család régi barátjának agglegény fiát is megpróbálják összeboronálni lányukat. Nem tudják, hogy Laure-nak már van egy választottja, akihez hozzá is szeretne menni feleségül. Amikor Laure bejelenti nekik, hogy választottja katolikus és Charles-nak hívják, a szülők fellélegeznek, és még azt is elnézik neki, hogy a férfi színészként dolgozik. Az első találkozáskor azonban döbbenten veszik tudomásuk, hogy a férfi színes bőrű bevándorló, szülei Afrikában élnek. Ez az esküvős film két részes! 🙂

esküvős filmek zűrös olasz esküvő

Zűrös olasz esküvő – A Fairy Tale (2014)

Szereplők: Ricky Memphis, Adriano Giannini, Emilio Solfrizzi, Giorgio Pasotti, Stefania Rocca

A Zűrös olasz esküvő öt jó barát történetét meséli el, akiket a közös gimnáziumi kalandok, a foci, a barátság és a szerelem úgy tűnik, örökre összeköt. Ahogy azonban az lenni szokott, húsz évvel később meglepetten tapasztalják, hogy az élet mennyire különböző irányba sodorta őket. Daniele az egyetlen, aki közülük látszólag sikeres életet él, és ennek megkoronázásaként egy svájci hétvégére hívja meg egykori pajtásait, hogy vegyenek részt az esküvőjén.

Mike Dave

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres – Mike and Dave Need Wedding Dates (2016)

Szereplők: Zac Efron, Adam Devine, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Stephen Root

Mike (Zac Efron) és Dave (Adam DeVine) igazi sportember: ők a felelőtlen bulizás, az elhajlás, a komolytalanság és fel nem növés bajnokai. A sok futó kapcsolatnak csak egy hátránya van: amikor nővérük férjhez megy, fogalmuk sincs, kit vigyenek magukkal a hawaii lakodalomba. Így aztán, feladnak egy hirdetést, ami viszont valahogyan önálló életre kel: pillanatok alatt százezrek látják és lájkolják a szöveget.
A sok jelentkező között a srácok végre rátalálnak az igazira: arra a két csajra, aki felelőtlen bulizásban, elhajlásban és komolytalanságban is túltesz rajtuk.

Áljon meg a nászmenet

Álljon meg a nászmenet! – My Best Friend’s Wedding (1997)

Szereplők: Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz, Rupert Everett, Philip Bosco

Esküvős filmek egyik klasszikusa. Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akció első lépése: szerezni magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben.

 

Férjhez mész – Mert azt mondtam – Because I Said So (2007)

Szerplők: Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht, Tom Everett Scott, Lauren Graham

Daphne Wilder három lány büszke édesanyja, irántuk érzett szeretete nem ismer határokat. Maggie – a legérettebb a nővérek közül – pszichológusként dolgozik, Mae szemtelen és szexis, a bizonytalan, de imádnivaló Milly pedig légypapírként vonzza a férfiakat. Daphne tudja ezt, és elhatározza, hogy megakadályozza, hogy lánya ugyanazokat a hibákat kövesse el, amiket ő is elkövetett annak idején. Össze akarja hozni lányát a tökéletes férfivel, úgyhogy a lány tudtán kívül felad egy hirdetést Milly nevében egy netes társkereső oldalon.

esküvős filmek - nász ajánlat
esküvős filmek – nász ajánlat

Nász-ajánlat – The Proposal (2009)

Szereplők: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White

Margaret Tate sikeres üzletasszony, aki nem kímél semmit és senkit, ha munkáról van szó. Hajcsársága miatt senki sem szereti a munkahelyén, amit most úgy tűnik, hogy el fog veszíteni: a bevándorlásiak ki akarják toloncolni az Egyesült Államokból, haza Kanadába. Hirtelen ötlettől vezérelve bejelenti, hogy ő és asszisztense már eljegyezték egymást, és össze fognak házasodni. Egy hétvégéjük van, hogy eléggé megismerjék egymást ahhoz, hogy átmenjenek a bevándorlási hivatal tesztjén.

Esküvős filmek - Bérhaverok
Esküvős filmek – Bérhaverok

Bérhaverok / The Wedding Ringer (2015)

Szereplők: Kevin Hart, Josh Gad, Affion Crockett, Kaley Cuoco, Jorge Garcia

Egy balféknek is jár a boldog esküvő. Doug (Josh Gad) legalábbis ebben reménykedik, így menyasszonyának, álmai nőjének azt hazudja, hogy rengeteg barátja van, vagy hét vőfélyt szervezett már a legjobb cimbikből és a tanúja pedig a legeslegjobb haver lesz. A lagzi viszont vészesen közeledik, és Doug képtelen beújítani legalább egy balekot, akit otthon bemutathatna. Így jut el Jimmy (Kevin Hart) cégéhez. A nagydumás kiscsávó vállalata pont a Doughoz hasonló lúzerek miatt megy jól: hívásra régi iskolatársnak, gyerekkori pajtásnak adja ki magát, igény szerint tanú vagy vőfély. A lényeg, hogy hazudik, mint a vízfolyás, és mestere a sosem volt közös emlékek kitalálásának és előadásának. Ő szervezi össze azt a hét gyanús figurát is, akiknek az a feladata, hogy Doug legjobb barátainak képében megédesítsék pirulós és dadogós, de nagyon szerelmes hősünk élete nagy napját. De az is lehet, hogy végül inkább tönkre teszik.

Míg a jackpot elnem választ
Esküvős filmek: Míg a jackpot elnem választ

Míg a jackpot el nem választ – What Happens in Vegas  (2008)

Szereplők: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Rob Corddry, Lake Bell, Jason Sudeikis

Joy (Cameron Diaz) egy nagy csalódást elfelejteni, Jack (Ashton Kutcher) pedig bármilyen csalódást elkerülni jön Vegasba. A véletlen úgy hozza, hogy egy este együtt buliznak, éjszaka viccből összeházasodnak, és reggel egymás mellett ébrednek. De nem csak egy házaspárt nyertek az éjjel, hanem meg is gazdagodtak: egy játékgéppel megütötték a főnyereményt. Kié lesz a vagyon? Aki jobban bírja. Mert persze azonnal beindul a kölcsönös hadviselés: az ifjú asszonyka és ura egyforma elszántsággal, ravaszsággal és gátlástalansággal igyekszik megszabadulni a másiktól, hogy övé legyen a millió. Mézeshetekről szó sincs. Csapdákról, gyilkossági kísérletekről és átverésekről annál inkább. Itt valaki pusztulni fog. Vagy szerelmes lesz.

Mamma mia! 1-2  (2008-2018)

Esküvős film ami musical és két részes!

Szereplők: Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard, Pierce Brosnan, Nancy Baldwin, Colin Firth

1 – Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli kis görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanyát a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, melyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén.

Mamma mia 2018

Szereplők: Amanda Seyfried, Andy Garcia, Celia Imrie, Lily James, Alexa Davies

2 – Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

toszkánai esküvő

Toszkánai esküvő / Toscaanse bruiloft (2014)

Szereplők: Sophie van Oers, Simone Kleinsma, Ernst Daniël Smid, Lieke van Lexmond, Diederik Ebbinge

A fiatal és bájos hölgy, Sanne a napsütötte Itáliában pompás vidéki kúriát működtet. A birtok a mesés Toszkánában, az álomesküvők ideális helyszínén várja látogatóit. A Villa Matrimonio vendégei rendszerint itt ünneplik meg a szerelmet és az életet. Sanne odaadással és nagyszerű érzékkel szervezi meg mások esküvőjét, holott az ő házassága nem sikerült, elvált és egyedül él. A harmincadik születésnapján találkozik Jeroenel, aki válóperes ügyvéd, és egyáltalán nem hisz a szerelemben. Kapnak vajon egy újabb esélyt az élettől, vagy továbbra is csak asszisztálnak mások házasságkötéséhez és

 

Remélem találtál magadnak megfelelő filmet! Olvad el: Mi kell az esküvőhöz?

 

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük