Karikagyűrű választás

Készülj fel a nagy napra!

Az esküvő napja csodálatos és felejthetetlen minden pár számára. Ugyanakkor megfelelő felkészülés hiányában kimondottan megterhelővé is válhat. Ezeket a feszültségeket különösen a menyasszony érzi, hiszen az ő esetében bonyolultabb a készülődés. Írásunk néhány olyan felkészülési ötletet sorakoztat fel, melyek gondtalanabbá tehetik az esküvő napját.

Intézd el a gyakorlati teendőket az esküvődhöz!

A „felkészülés” alatt legtöbben a gyakorlati teendők intézését értik. Le kell foglalnotok a helyszínt, megtervezni a szertartás menetét, a dekorációt, az éttermi menüt, és így tovább. Ezeket már egy évre előre elintézhetitek, vagy segítséget is kérhettek a szervezésben.

Ceremóniamester/ vőfély

Szintén nagy terhet vesz le a vállatokról, ha van egy személy, aki gondoskodik az esemény zavartalan menetéről. Ha vőfélyt vagy ceremóniamestert kértek fel, ő mindenre figyel majd. Te és a párod nyugodtan élvezhetitek a pillanatot. Ha nem szeretnétek hivatalos eseményfelelőst, akkor megkérhettek egy közeli rokont (nagynénit, keresztanyát). A felelős személy tartsa magánál a szolgáltatók telefonszámait, hogy ne kelljen azok keresésével húzni az időt.

Esküvőszervező

Sokat segíthet, ha esküvőszervező munkáját veszitek igénybe. Neki csak elmondjátok elképzeléseiteket, s ő kiválasztja hozzá a megfelelő szolgáltatókat. Így személyesen már csak a legizgalmasabb feladatokat kell intéznetek.

Karikagyűrű választás

Ilyen például a ruha- és karikagyűrű választás: utóbbi egy életre szól, persze hogy nem bíznád másra! Élvezzétek a válogatást, keressétek fel közösen az ékszerészt: szakember segíthet a karikagyűrű anyagának és formájának kiválasztásban és még méreteket is pontosan meg tudja állapítani. Tanácsot adhat a karikagyűrű megóvására, tisztítására is, több helyen évek múlva is vállalják a professzionális tisztítást is.

Felkészülés a vészhelyzetekre

Érdemes előre átgondolni, mi sülhet el balul. Különösen igaz ez az öltözékekre. Jó ötlet egy kis táskában s.o.s. felszerelést vinni. Ennek tartalma: hullámcsat, pótharisnya, hajgumi, hajlakk, körömlakk, fájdalomcsillapító, betadin, sebtapasz, egészségügyi betét.

Lazíts!

Ha feszültségmentes esküvőt szeretnél, menyasszonyként ne hagyj semmilyen gyakorlati feladatot az utolsó 24 órára. Legyen az az időszak a relaxációé, a lelki felkészülésé. Utolsó nap találkozhatsz a barátnőiddel, időt tölthetsz a családoddal, de akár lehetsz a pároddal is, kötöttségek nélkül. Az esküvő előtti estén időben menj aludni, hogy kipihent és üde legyél másnap reggel.

Ügyelj az étkezésre!

Az esküvőd előtti napokban semmiképp se koplalj vagy fogyókúrázz. Ha túl szűk az esküvői ruhád, inkább varrasd át időben. Az esemény előtti napokban figyelj arra, hogy könnyű ételeket fogyassz. Az esküvő reggelén mindenképp reggelizz, és ne felejts elég folyadékot inni. A nagy izgalomban több menyasszonyon jelentkeznek a kiszáradás vagy az alacsony vércukorszint tünetei.

Összefoglalás: Az esküvő előtti napokat sokan feszülten töltik. Megfelelő felkészüléssel azonban semmi oka az idegeskedésnek. Szervezzetek meg mindent időben, ne bízzatok semmit a véletlenre. Így marad idő a nagy nap előtti pihenésre és energia az esküvő igazi átélésére.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük