esküvői menüsor

Különleges esküvői menüsor a Style Catering ajánlásával

A hagyományos lagziban a húsleves – pörkölt – sültes tál uralkodik menü tekintetében. Viszont a modern esküvőkön szeretnek ettől eltérni, hiszen nagyban befolyásolja az esküvőd megítélését és minőségét ez is. Napokban gondolkodtam egy kastélyban vagy extravagáns helyen is sültes tálra számítanék? Egyértelműen nem. Megkérdeztem erről a Style Cateringet, hogy hogyan is néz ki az általuk összeállított esküvői menüsor. Remélem meghozzuk a kedved a szokásostól eltérő étkekhez vagy akár a modern esküvőhöz! 🙂

Az esküvő egyik sarkalatos pontja az esküvői menüsor összeállítása.
Mit tálaljatok a vendégeiteknek és mennyit hogy mindenki elégedett legyen és a költségvetés se merüljön ki teljesen.
Az ételek minősége jelentősen befolyásolja az esküvő megítélését ezért nagyon fontos, hogy szolgáltatót és menüsort nagy körültekintéssel válasszatok. Nem mindig szerencsés, elmenni a nagyon szokatlan ízek irányába, érdemes inkább a klasszikus vonalat követni és azt kiegészíteni újdonságokkal, különlegességekkel.
Ahol a helyszínen készülnek az ételek egyszerűbb a feladat, de ha olyan helyen lesz az esküvő ahol nem áll rendelkezésre konyha egy nagy múlttal és kiváló referenciákkal rendelkező catering cég aranyat ér. Egy ilyen összeszokott profi csapat garantáltan megállja a helyét a feladat megvalósításában.

Különleges esküvi menüsor

A hagyományok keretet adnak az esküvői menüsor összeállításához és kész menüsorokból is választhattok. Ezeket több kategóriában lehet megrendelni. Ami az árakat illeti elsősorban a felhasznált alapanyagok fogják meghatározni. Nyilván gazdaságosabb a csirkemellet választani, mint a szarvasgombát és a tonhalat, de a keret meghatározása után következhet a kreatív menü összeállítás, de letehetitek a voksotokat a főszakács által ajánlott menüsorok valamelyikére is. Gyakran felbukkannak az étlapon a menyasszony, vagy a vőlegény kedvencei is.

 

Különleges esküvői menüsor ötlet a Style catering ajánlásával. 

 

  • Bio krémsajt -grillzöldségterinne leveles salátával és paradicsom-koriander lekvárral
  • Vargányakrémleves póréhagymás tortellinivel
  • Zöldfüszeres rizottó parmezán chips-szel
  • Duó bárány és malacfiléből cukkinis burgonya rétessel és vörösboros mártással
  • Nugátos aranygaluska mokka estpumával

esküvői menüsor cateringel

 

Alapértelmezetten az esküvőkön általában ültetett vacsora a jellemző, de választhattok állófogadást vagy koktélpartit is, a catering kereteibe bármi belefér.
A menü megrendelésekor nagyon fontos hogy ne csak a létszámot vegyétek figyelembe, hanem a korosztály szerinti megoszlást is. Ha sok fiatal szerepel a vendéglistán, akkor bátrabban választhattok különleges ízeket, de ha jellemző az idősebb korosztály a klasszikus menüvel elégedettebbek lesznek.
Nagyon fontos hogy figyeljetek az étel allergiások és vegetáriánusok, vegánok esetleg cukorbetegek igényeire is amellett hogy a húsimádókat boldoggá teszitek. Érdemes már a vendéglista összeállításakor a nevek mellé írni az ételekre vonatkozó odafigyelést igénylő tényezőket.
Így a menü kiválasztásakor is könnyen eldönthetitek milyen létszámú vegetáriánus és más igényű vendégre számítva kell rendelni. Nagyon frontos még hogy a szolgáltatók kiválasztása során alaposan tájékozódjatok, mert sajnos a Nagy nap nem megismételhető.

Csodás esküvőt és sok boldogságot kívánunk nektek!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük