ruha méretvétel

Menyasszonyi ruha méretvétel és próba, mire készülj?

 

Menyasszonyi ruha méretvétel és próba lehet az első találkozás ha ruhát varratsz a varrónővel. (egy cikk erről is hogy miért varratnak: esküvői ruha varrás) Ilyenkor beszélnek meg minden fontos dolgot a felek 🙂
Ha van konkrét elképzelésed, fotód, saját készítésű rajzod, feltétlenül hozd el magaddal! Ha nincsen semmi ötleted, akkor sem kell kétségbe esned, mert szívesen segítenek neked. Az első beszélgetés alatt megállapítják, hogy milyen típusú ruha állhat Neked a legjobban, ami kiemeli az adottságaidat, és illik az egyéniségedhez. A méretvételkor én lerajzolják amit elképzeltél. Amikor elkészültök együtt a tervezéssel, és minden apró részletet is lefixálásra kerül akkor kikalkulálják a pontos eladási árat. Ha rögzítettétek az árat később még jöhetnek a kiegészítők, hajdíszek, fátylak stb..

A foglalót kell befizetned. Azért, nehogy meggondolatlanul, hirtelen “felindulásból” dönts, (később, amikor másik menyasszonyi ruhát látsz meg, és inkább azt választod). Ha nem vagy biztos magadban, akkor inkább a méretvétel előtt nézelődj más szalonokban, próbálgass, és csak akkor menj varratni, ha ezer százalékig biztos vagy abban, hogy varratni szeretnél. Ez azért lényeges, mert a tervezés után kezdődik a ruha szabásmintájának az elkészíttetésének, anyag, csipke, gyöngy stb. vásárlásának, tehát egy csomó költség felmerül, és egy csomó munkaidőt fordítanak a menyasszonyi ruhádra.

 

Menyasszonyi ruha méretvétel és próba – hogyan zajlik ha varratod a ruhád?

 

A menyasszonyi ruha méretvétel alkalmával ezeket legyenek nálad:

  1. Cipő
  2. Melltartót (ha lehet, akkor ebben gyere!)
  3. Fotóid, rajzaid, terveidet ha vannak hozd el!
  4. A mocskos anyagiak, azaz a foglaló!

A cipő és a melltartó nem kell, hogy az igazi esküvői legyen, elég, ha csak ahhoz hasonlók sarokmagasságra figyelj azért!
A próbára viszont a teljes végleges ruhádban és fehérneműdben kell a varrónőt meglátogatnod.

 

Nagyon fontos a megfelelő melltartó!

A menyasszonyi ruha alá olyan melltartót vásárolj, ahol az alábbi fő szempontok érvényesülnek:
– nagyon jól tartson (nagy melleknél különös fontos, hogy a mellek a ruha alatt ne lógjanak, és ne lifegjenek jobbra-balra)
– ne legyen extrán csipkés, domború mintás, csattos, köves, csilivilis, mert ezek a menyasszonyi ruha finom anyagán átlátszanak, vagy kidudorodnak
– az anyaga legyen nagyon jó minőségű, ne bökjön, szúrjon, csípjen sehol.

Nem az a lényeg, hogy milyen szexi a melltartó, hanem az, hogy szépen emelje a melleket a ruha fazonához.

Bugyi:
– ha az alakoddal minden rendben van, akkor a ruha színéhez illő bugyit vegyél, amin semmiféle kidudorodós díszítés nincs.
– ha van súlyfelesleged, akkor olyan “fűzősbugyit” vegyél, ami jól leszorítja a hasat, és a popsit. Hidd el, ez csodákra képes!

 

Milyen cipőt válassz?

Az a lényeg, hogy kényelmes legyen! Hiszen az igaz, hogy lehet, hogy csak egyszer veszed fel az életedben, de akkor viszont egész nap ezt kell viselned!
Ebben kell vonulnod, vendégeket fogadnod, és táncolnod is. Amikor esküvői cipőt vásárolsz, próbálj meg olyat vásárolni, amit ha az üzletben felveszel, rásimul a lábadra. Ne nyomja össze a lábujjaidat, ne törje a sarkad, és a magassága miatt ne égjen a talpad. Tartsd magadon, lépkedj benne, és csak ezután dönts. Ha nem hófehér a ruhád, akkor kérjél anyagmintát a ruhádból, és azt vidd magaddal cipőt venni, hogy ne üssön el nagyon a cipő színe a ruha színétől.

Ha ezeket a tanácsokat követed, biztosan rendben lesz minden a méretvételen és a ruhapróbán!

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük