szertartásvezető

Mi a különbség az anyakönnyvezető és a szertartásvezető között?

Mi a legfontosabb különbség az anyakönnyvezető és a szertartásvezető között?
Az anyakönyvvezető köztisztviselő, akinek a személye nem választható, őt a hivatal jelöli ki. Meghatározott időintervallumban és helyen adhatja össze a párt és a mi a legfontosabb nélküle nem születik meg a jogi kötelék, mert csak ő jogosult az anyakönyvbe írni.

A szertartásvezető egy esküvői szolgáltató

A szertartásvezető egy esküvői szolgáltató, aki nincs időhöz és helyhez kötve. Megjelenésében teljesen ugyanolyan, mint az anyakönyvvezető: elegáns, trikolor szalagot visel és van nagykönyve is, amibe bejegyzi a házasságkötést. Ha ő adja össze a párt nem születik jogi kötelék. Személyes szimpátia alapján válaszhatjátok és akár egy hegy tetején vagy egy hőlégballon kosarában, a levegőben is összeadhat titeket hely és időbeli korlát nélkül. A szertartásvezető nem az anyakönyvvezető helyett választható. Akkor merül fel rá az igény, ha a például a ceremóniát a pár egy kastély csodás udvarán kívánja tartani és oda nem vihető ki az anyakönyv. Ebben az esetben a jogilag is érvényes szertartás bármikor megtartható a nagy nap előtt és a násznép előtt varázslatos környezetben mondhatjátok ki az igeneket.

Az anyakönyvvezető köztisztviselő

Az anyakönyvvezető szövege kötött, formális. A szertartásvezető mindent belesző, amit szeretnétek. Az egész esküvő központjában az esküvői ceremónia, az egymásnak tett fogadalom áll. Erre készültök hónapokon át, ezért egyáltalán nem mindegy milyen körülmények között hangzanak el azok az egész világotokat megváltoztató igenek. A  szertartásvezetőt személyes szimpátia alapján választhatjátok ki éppen úgy, mint a helyszínt vagy zenekart. A ceremónia olyan lesz, amilyennek ti szeretnétek: romantikus, vintage, téli, halloween jegyében zajló, családias, vagy éppen humoros. Ezekre a hivatalos polgári ceremónia keretében nincs lehetőség.
A vendégek számára nem érzékelhető a különbség
A szertartásvezető számára nem kötelező a nemzetiszín szalag viselése, de teljesebbé, hitelesebbé teszi a szertartást. A ti döntésetek, hogy a meghívón jelzitek-e a vendégek számára, hogy ez nem a hivatalos esketés, hanem csupán jelképes. Attól ez még csodálatos és megható, sőt az avatatlan szem számára észrevehetetlen a különbség. A házasság sokkal több, mint egy aláírt papír. Aláírni a hivatalban ugyanazon napon is lehet. Profi szervezéssel, amihez lehet, hogy már varázspálca is szükséges egy napon lehet a polgármesteri hivatalban, a templomban és a lagzi helyszínen kimondani az igeneket. Megoldásként szóba jöhet a lagzi helyszínén a romantikus gyertyafényes ceremónia már sötétedés után.

Fontos a személyes szimpátia

A szertartásvezető kiválasztásakor a kölcsönös személyes szimpátia elengedhetetlen. Jó, ha van benne határozottság, hiszen irányító szerepe is van, emellett nagy szükség van a lágyságra is, hiszen mély érzelmeket közvetít. A kifogástalan megjelenés alap. A végleges döntés előtt akár több lehetséges jelöltet is hallgassatok meg. A személyes beszélgetés során hamar kiderül majd ki az, aki a leginkább közel áll a stílusotokhoz az elképzeléseitekhez.
A házasságkötés az életünk egyik legfontosabb lépcsőfoka. A körülötte lévő minden esemény, történés meghatározó lehet a későbbikere vonatkozóan is. A jó házasság titka nem a nagy és csodálatos lakodalmi mulatság, mégis fontos, hogy jó emlékeket őrizzetek a csodás nagy napotokról, annak minden részletéről. Ha előveszitek a fényképalbumot csupa kedves és boldogsággal átitatott emlék bukkanjon fel. Az esküvői videótokat újra nézve pedig ismét átélhetitek a meghitt pillanatokat és erőt meríthettek belőle a mindennapok taposómalmában.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük