mi kell az esküvőhöz

Mi kell az esküvőhöz?

Végre bekövetkezett a várva-várt esemény és megkérték a kezed? Gratulálok! Most végre immár „legálisan” böngészhetek az esküvős témájú honlapokat. Végre be „lehet” lépni a fészbuk csoportokba és rávetheted magad az újságosnál kapható lapokra.
És kezdődhet egy csodálatos utazás, tervezés, töprengés. Jó sok feladat vár rád! Még kicsit furcsa az ujjadon az eljegyzést jelentő gyűrű. Reggelente mosollyal ébredsz. A szemed ragyog mikor a leendő férjedre nézel. Érzed, hogy gyökeresen meg fog változni az életetek. Tudod, hogy nem szabad összecsapni egy esküvő megszervezését. De készülj fel rá, hogy a párod nem fogja érteni, hogyan lehet órákig böngészni a netet! Átolvasni több esküvői újságot. És összegyűjteni rengeteg fotót. Hagyd rá, pasi! 🙂

Végig kell gondolnod, hogy mi kell az esküvőhöz!

 • Menyasszonyi ruha fodros vagy csipkés? Hosszú vagy rövid uszályos? És milyen legyen a válla? – – Nem szabad megfeledkezni a kiegészítőkről sem! Fátyol, kesztyű, az esküvő hónapjától függően nyárra napernyő vagy télre selymes, meleg boleró.
 • A cipő lapos, közepes vagy magassarkú legyen? Vagy legyen külön cipő a szertartásra és az esküvőre?
 • Hol legyen a ceremónia? Házasságkötő terem vagy szertartásvezető egy árnyas parkban vagy vízparton?
 • Vőfély vagy ceremóniamester legyen az esküvő napján?
 • Hol legyen a lakodalom? Sátor, étterem, kastély vagy egy park?
 • Hány embert fogunk meghívni? És pontosan kiket?
 • Milyen színek legyenek az esküvő helyszínén?
 • Milyen stílusú legyen a lakodalom? Bohém, vintage, modern, elegáns, romantikus, természetes vagy a most divatos greenary?
 • A menyasszonyi csokor alakja, mérete milyen legyen? Milyen virágokból kössék? Legyen dobócsokor?
 • DJ vagy zenekar hívja táncba a násznépet? Meg kell kérdezni a barátnődet, hogy az ő esküvőjén kik zenéltek? Vajon szabadok még? Gyorsan le kell foglalni őket!
 • Hol legyen az esküvői fotózás. És persze mikor legyen? Az esküvő napján vagy pár nappal korábban?
 • Ki szervezze meg a lánybúcsút?
 • Milyen legyen a lagzi? Svédasztalos állófogadás? Esetleg hagyományos vacsora? Koktélpult, sajtasztal, gyümölcstál, fröccsasztal, csokiszökőkút?
 • Mi legyen a bevonuló zene?
 • Legyen valamilyen tematikája az esküvőnek?
 • Hány emeletes legyen az esküvői torta?
 • Hogyan üljenek le a vendégek? Körasztaloknál? Vagy fésűs, esetleg T alakban elrendezve?
 • Mik azok a zenék amiket semmiképpen nem hiányozhatnak a lagziból? És mik azok amik semmiképpen nem szólalhatnak meg?
 • Tengerpartra vagy nagyvárosba utazzunk majd nászútra?
 • Legyen lánykikérés vagy sem? Hol gyülekezzenek a vendégek? Legyen kis állófogadás?
 • Hol vegyük a karikagyűrűket? Legyen benne szikrázó kő? Milyen vésést kérjünk? Fehérarany legyen?
 • Kik lesznek a koszorúslányok? Milyen ruha legyen rajtuk?
 • Elég az esküvői fotós vagy legyen videós is? Olyan aki drónfelvételt is készít?
 • Legyen nyitótánc? Esetleg valami másik tánc amivel meglepitek a násznépet?

 

sanna esküvői meghívó

 

Mi kell az esküvőhöz?

 

És a kérdések csak özönlenek, hogy vajon mi kell az esküvőhöz? Természetesen beszélgetsz a barátnőkkel akik már szintén tervezik az esküvőjüket. Kikéred a tanácsokat azoktól akik már túl vannak a saját nagy napjukon. Olvasod az újságokat. Böngészed a social média csoportokat, honlapokat, blogokat. Kutatod a videókat. Vadászod az ötleteket. Gyűjtöd a képeket a pinteresten. Megbeszéled az ötleteket a pároddal. Pasi, de szeret téged, így meghallgat. Van amiről van ötlete, de több dolgot rádhagy. Kezded úgy érzeni, hogy szétrobban a fejed a rengeteg ötlettől. Már átgörgetni is félsz az összegyűjtött több száz különféle ötletet tartalmazó fotót. Elegendő végigfutni a cikkek címeit és máris úgy érzed kezd agyonnyomni a feladat súlya. Annyi minden kavarog a fejedben, hogy három-négy esküvőre is elegendő lenne.

Fontos, hogy ne ess pánikba! Hidd el lassan össze fog állni benned annak az esküvőnek a képe, amire vágysz! A párod is egyre jobban bele fog jönni az ötletek véleményezésébe. És már szinte közösen alakítjátok, álmodjátok meg a Ti nagy napotokat. Szépen körvonalazódni fognak a kérdések. Hol lesz a lakodalom. Meglesz a pontos dátum. Összeírjátok a vendégek neveit. Meglesz a tökéletes menyasszonyi ruha és cipő is. Kialakul az esküvő stílusa, meglesznek az esküvő színei is. A hangulat szinte kézzelfogható lesz a számotokra. De még csak a számotokra ismert ez a hangulat.

Fontos, hogy a vendégek is érezzék, hogy milyen lakodalomra hívjátok meg őket! Ebben segít nektek a rátok szabott egyedi esküvői meghívó!

 

egyedi esküvői meghívó

 

Egyedi meghívó esetén nem a polcról, vagy poros raktárból kerül elő a meghívó. Ilyenkor vagy újat terveznek nektek vagy korábbi meghívót alakítanak át a ti álmotoknak megfelelőlen! Hiszen minden esküvő már és más, akkor a meghívó se legyen ugyanaz! Ilyenkor nincs megkötés az idézet vagy a meghívó szövegének hosszára. A papírok, szalagok színe, anyaga tökéletesen passzolni fog hozzátok és az esküvőtökhöz. Szabadon dönthettek, hogy álló, fekvő, egylapos, kinyitható, viaszpecsétes, strasszos vagy masnival díszített invitáló cédulát szeretnétek átadni a meghívottaknak. Ne aggódj nincs semmi gond, ha az elképzeléseidet nem tudod szakszavakkal, papírméretekkel, papír súlyokkal, betűtípus nevekkel és színkódokkal elmondani! Egy jó meghívó tervező fél szavakból is érteni fogja, hogy mi is a szíved titkos vágya. Ráadásul jobb helyeken készül részedre egy digitális előnézet. Így pontosan látni fogod, hogy milyen is lesz az esküvői meghívód. És természetesen lehetőséged van további módosításra is.

 

esküvői meghívó egyedileg

Az esküvődhöz illeszkedő egyedi meghívó infót a vendégeknek!

 

Egész pontosan meghatározza, hogy milyen lakodalomra is számítsanak. Hiszen neki is fel kell készülni a Nagy Napotokra. A meghívód anyaga, színei, hangulata. A szövegek tördelése, a választott betűk típusa mind-mind segítenek neki. Így sokkal könnyebben tud kérdezni majd tőletek, hogy milyen napot is álmodtatok meg.

Remélem, sikerül megvalósítani az álmaidat, és egy olyan esküvőn mondhatod ki a boldogító igent, ami emlékezetes lesz mindenki számára!

 

Érdekes lehet még meghívóhoz: esküvői idézetek

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük