sátras esküvő

Sátras esküvő, csoda csakis házilag

Sátras esküvő, ilyet már szinte mindenki látott. Sőt a 200-as sátras lagzi blogomban írtam is róla, nem ritka vidéken ez a dolog. Ez az írás inkább arról szól, hogy lehet nagyon látványos, szép és különleges egy esküvő, ha van benne valami plusz!  Itt nem a pénzre gondolok elsősorban, hanem a belerakott időre, energiákra és szívre. Csak ez járulhat hozzá nagyban ahhoz, hogy teljesen odalegyenek a vendégek. A cikk végén pedig kapsz 4 tippet, hogy mire figyel ha sátras esküvőben gondolkodsz!

sátras esküvő virág dekor

Mikor egyeztettem az esküvőről aggódtam picit a sátras esküvő hallatán, mivel itt esküvő fotózási szempontból nagyon rossz is lehet a helyzet (főleg a régi katonai sátrak esetén nehéz szép képeket készíteni.Tudomásom van olyan fotós kollégáról, aki idejött Budapestről fotózni többedmagával -gondolhatod,hogy nem olcsón dolgoztak), majd nem adott a párnak képeket, mondván, hogy rosszak voltak a feltételek és nem ad ki ilyen anyagot a kezéből. Ez teljesen elképzelhetetlen nálam, hiszen életük napjáról van szó. A feladatot nem kötelező elvállalnia senkinek, ha nem tudja vagy nem élvezi ezt..) Tehát elhessegettem a negatívumokat, mert csináltam már ilyet, ezzel egészen biztosan nem lehet gond nálam.

sátras esküvő autóval

Sátras esküvő, csoda csakis házilag

 

Sima jellegtelen fehér sátrat láttam két ház között érkezéskor. Annyira semmitmondó volt, hogy le sem fotóztam kívülről olyan rossznak ítéltem látványilag az egészet. Egy-két csepp izzadság végig gurult a hátamon..  Belépve aztán teljesen  megváltozott minden. Már-már szürreális volt, csak jobban szét kellett nézni. Belépéskor a menyasszonyi autó fogadott a tánctér közepén. Miközben körbeugráltuk a kocsit akkor csapott meg a mindent átható csodálatos virágillat. Teljes döbbenet. Elkezdtem nézni a dekort, és akkor jött a wow.

Egyszerű és ötletes, mégis rendkívül különleges a virágokkal teli sátorbelső. Orchideák sátras esküvőn? Nem is kevés, sőt liliomok és még levendula is! Elszédülés az illatoktól a legjobb értelemben! Akkor már tudtam, hogy ilyet még nem láttam, sőt gazdagéknál sem hallottam (bár biztosan van ilyen). Remek szín kombináció és egyszerű ötletek. Mennyire jó.. Tudtam,hogy Vera és Gábor készítette az egészet házilag! És azt is tudtam, hogy nagyon komoly erőket és energiákat mozgattak meg azért,hogy elkészüljenek ilyen minőségeb az esküvő napjára!

Sátras esküvő, csoda csakis házilag

sátras esküvő fotobese  dekorcipőmenyasszonyi asztal sátras esküvő

Sátras esküvő

Megkérdezem Verát, (ő volt a menyasszonyom) néhány dologról:

Miért döntöttetek a sátras esküvő mellett? Esküvői helyszín hiánya miatt?

Én mindig úgy gondoltam, hogy ha egyszer férjhez megyek, akkor csak sátras lagzim lesz, mert nekem az az igazi családias hangulat, amikor egész héten jönnek a rokonok, barátok készíteni.. Szerencsére Gábor is így gondolta. 🙂

Egy éve kezdtünk el szervezkedni körülbelül.liliom sátras esküvő

 

Egy sátras esküvőn ahol ilyen különleges a esküvői dekor és nagyon jó a kaja, lehet ez olcsóbb?

A színvilág választásánál az volt a szempontunk, hogy kicsit fiatalos, nyárias, de egyszerű legyen, ami még egy picit modern is. Így lett a menta-rózsaszín párosítás.

sátras esküvő virág dekoráció

Mi igazából az egyszerűbb vonalat képviseljük stílus világunkban, ez pedig azt eredményezte, hogy úgy terveztük és arra törekedtünk, hogy egyszerű és szép, de részleteiben gazdag esküvői dekoráció legyen. Hála égnek vannak saját ötleteink, amiket meg is valósítunk utánajárást és időt nem sajnálva 🙂!  A vendéglátás része is nagyon fontos volt számunkra ezért választottuk a környék egyik legjobb szakácsát, aki a hátsó udvarban felállított konyhai sátorban főzte meg a menüt. A sütiket egy nénivel süttettük, ahogy egy sátras esküvőhöz illik 🙂!

Esetleg anyagi okok miatt lett háznál tartva a lagzi?

Nem az anyagiak miatt döntöttünk a sátor mellett, de azért sikerült ezzel valamennyit spórolni.

Saját ötletek befolyásoltak titeket a esküvői dekornál?

Rengeteg szervezés és munka kellett ahhoz, hogy minden a helyén legyen, de nem sajnálunk egyetlen álmatlan percet sem, mert megvalósítottuk az ötleteinket, az álmunkat és azt gondolom, hogy mindezt szinte tökéletesen. Természetesen ez nem sikerülhetett volna a környék legjobb szolgáltatói nélkül, akiknek nagyon hálásak vagyunk 🙂!

A sátras esküvői dekor képei. A menyasszonyi csokor különleges legyező alakú:

Mesteri volt a májusi időzítés is. Ha melegebb van mindenki megfullad a sátorban a melegtől, hideg pedig azonnal átható tud lenni. Az ütős bulit csináló RBT zenekar, akik piszkosul érezte a bulit, a jópofa (Gruber) Zsolti vőfély, a Honti Tibi féle videós csapat és olyan kaja, ami 5*-os megmutatta,hogy nemcsak nagyon jó is lehet egy ilyen buli, hanem tökéletes! A szakács egy olyan kincs, hogy minden Dabas környékinek ajánlom, aki ebben gondolkodik! (voltam budapesti esküvőn ahol a 14 fogásos menü egyoke sem ütötte meg a “jó” szintet, egészében lába nyomába sem értek ennek a séfnek ) Ezeket az élményeket összerakod, akkor elég jók az esélyek arra, hogy évek múltán is nagyon jó szívvel emlékezzünk erre vissza. Az esküvő fotói hamarosan elkészülnek és belinkelem majd ide is, de lesz egy rövid bejegyzés is róla 🙂  Zárógondolat: Az amerikai típusú sátras esküvőknél nem maga a sátor a lényeg, hanem a hangulat, amit megteremhető ezzel. A környezet az esküvői dekor és a fények, amivel különleges hangulat teremthető. Ezekkel hozható egy gyönyörű, romantikus helyszínt hatalmas virággömbökkel, fehér táncparkettel, akár egy kastéllyal a háttérben vagy rusztikus környezetet fából készült bútorokkal, egzotikus növényekkel.

 

4 tipp – mire figyelj, ha sátras esküvőre készülsz!

 

  1. A költségek. Sokan hiszitek,hogy egy sátras esküvő olcsóbb mint egy esküvői helyszínen tartott lagzi. Ez nem biztos, hogy így van. Sok feltételnek és az igényeidnek álmaidnak kell összeállnia, hogy meglehessen mondani. A kitelepülés vagy helyben főzés? Az áram vagy bérelhető generátor kell? Hűtőkocsi vagy egyéb megoldás a sütikhez és egyebeknek? Helyi illemhely vagy bérelned kell mobil wct? Sörpadok ismerőstől vagy bérelt asztalok lesznek? Rengeteg tényezőt kell megvizsgálni, ha sok feltétel nincs meg biztosan nem olcsóbb!
  2. Az eső. A szakadó eső teljesen megölheti a hangulatot. Figyelj oda ,hogy olyan helyen legyen a sátor, hogy az elfolyó víz ne jelentsen akadályt. És mindenki beférjen a sátor alá!
  3. A hideg vagy  meleg idő. Mikor ideális egy ilyen esküvőt tartani?  A túl melegben megfulladsz mert beszorult levegő. A túl hidegben pedig fűteni kell. Mindkettőhöz volt szerencsém.  A Május és a szeptember tökéletes a sátras esküvőhöz! A te esküvő kitűzött időpontja nagyjából meghatározza, tudatos döntés kell már az elején a dátumhoz.
  4. Szolgáltatók. Roppant fontos, hogy felkészült legyen mindenki, főleg a catering. Nagyon fontos az esküvői forgatókönyv betartása, hiszen egy sátras esküvőnél az étel utólagos melegítése nagyon macerás, ezért a feltálalás általában nem csúszhat!

esküvői ékszer nyaklánc menyasszonyon

Ha tetszett a esküvői dekor a Levendula virág és ajándék elkészíti nektek is!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük